Posts

Showing posts from 2011

Saye nak power..

Ptg td prut aku menjammingkan drnye..aku da xle tahan da,capai kemeja bunge2 aku,spek mte itam n bslipar jepun trus pg kdai mkn y pling dkat..aku blasah je pape lauk y ade kt kdai tu..sume sdap..tgh lapor,mst la sedap..

Pas kenyang prut pe lg,brasap muncung la smbil  amik paper n bace..tertarik dgn brite sorg pemungut sampah cedera dibelasah polis..kesian..niat baik nk jge kbersihan..tp mgkin care die menegur polis tu xbtl or agak kasar..xtau le aku..tp polis tu mmg kurang ajar la kn..xkn sbab tgur buang smpah merata pn smpai nk ugut n tembak org..da la ugut,siap bwk kwn n blasah mamat tu lg..ptutnye polis menjge keamanan negara..bkn jd samseng negara..

Tbe-tbe aku tringat pengalaman aku sndri..aku pnah kne aniaya mcm mamat pemungut sampah tu..tp xla kne blasah rmai2..ctenye cengini..

Ade 1 famili ni dtg menyewa homestay pkngah aku..dorg ni ade kne mengena jgak ngn aku sbnarnye..bau2 bacang cengitu..dorg sewa blik tu sbab adik bradik dorg nikah tomorownye..mlm tu aku mcm biase bg dorg ms…

Cinta mukabuku..:D

Image
Aku da gile..maaf sume,aku da gile..

Yep!!aku da gile..aku da gile bayang..xpnh lg aku jd gile bayang mcm ni..jiwe-jiwe tahap kronik..dulu2 bcinta pn xla smpai tahap dewa cenggini..muke je ganas..rock la konon..metal la konon..kne muuaah dlm hp skli cair segale..

Dpnjangkn cite..aku knl aweks ni dlm laman mukabuku..jiwe kosong aku ni mnyedut-nyedut je kcntikkn awek ni..cm ade 1 feel y menepuk blakang aku mbri smangat utk mcbe lg..

Aku pn,even malu-malu+takot menstalkerkn dr aku..aku usha la profile die,tgk gmbar2 die,komen2 gmbar die n like2 sume post die..hempeh!!d layannye pn idok..tp aku cbe jgak sdye upaye aku kn..smpai la 1 hr die inbox aku..sembang2,gurau2,kenal2 n ayat2 cinta ckit aku pn mesre la dgn die..

Tp lau xjmpe dpn mte cm ne nk pcye masing2 ikhlas kn?so,aku ckp kt die y aku nk jmpe die..ayat pnye ayat,die pn stuju dating ngn aku..saat y bahagia la kn..aku xpk pnjang da..nekad je..ktorg pn set hr n waktu utk jmpe dpn2..die ckp hr ahad die free..aku pn plan pg hr sabtu..jauh …

Aidilfitri..

Image
Slm aidilfitri..

Alhamdulillah..puasa thn ni aku pas dgn warne terbang(flying coulor)..tp aku kuciwa..kuciwa sebab aku xdpt bkje dgn bsungguh-sungguh..bknnye aku mls,tp mmg da rutin tiap2 tahun sblm aidilfitri kompom xbnyk kje..kul 10-11 pg da blk tdo da..kdang2 trus xde kje lansung y nk buat..bgn pg tgk tibi smpai tgh hr n den tdo smpai ptg..

If xde job,makanye xde la ongkos..aku da gelabah da..mane xnye,raye da xlme,ongkos xde..sib baik la aku aku pndapatan sampingan iaitu alaun pasar mlm dr pkngah aku dan bisnes jual buluh lemang y aku manage everiyer..

Alhamdulillah..thn ni bisnes kencang..ramai y oder buluh..maybe thn ni lemang jd menu utama kot..ade y oder 20btg,50btg n 5btg pn ade..mmg xde mud la aku nk g tebang buluh if 5btg je..tp semangat rye punye pasal,aku gagahkn jgak tulang 4 kerat aku ni..

Mmg besar la dugaan ble pg menebang buluh ni beb..da la bulan pose xle mkn n minum..kering bibir aku da mcm kne salai da..apatah lg nyamuk,dr cucu cicit nyamuk smpai ke moyang nyamuk …

Cara-cara membuat pelita buluh

Image
Salam aidilfitri..

Kali ni aku nk share ilmu membuat pelita buluh..

Yaw..aku tau,mmg agak trlmbat utk share ilmu ni..tp tahun depan bole guna blk kn?

So..here we go..

Mule-mule sediekn peralatannye dlu..pastikan sumenye ade..if alat2nye xlengkap,nnt korg jgak  kecewa..mse dan kudrat pn akan terbazir..so,mke sure sumenye lengkap k?

Alat-alatnye ialah:

    1.parang

   2.gergaji

   3.tali

   4.sumbu pelita

   5.tin air minuman

   6.gunting

   7.drill eletrik atau bateri

   8.sarung tangan

Care-care mbuat:

Opkos la kne pg tebang buluh dlu kn..so,bawak parang,gergaji dan tali skali..jgn lpe pkai sarung tgn,sbab buluh kn miang..

Ble buluh da d tebang dlm jumlah y korg nk,potong buluh tsebut sepanjang 4 ruas..atau pn,ske ht korg la nk pnjang mne pn..tp pastikan hjung pangkalnye dlebihkn sdkit..utk dbuat lobang tapak tiangnye nnti..

After dat,kumpulkn sume buluh2 td n ikatknnye bsme..supaye senang nk dbawa pulang ke rumah..sesudah sampai d rumah,basuh bluh2 td dgn air n gosok2kn sdkit dgn kain bruk or sepan.…

Pengubat rinduku

Salam ramadhan pd sume kwn2 bloger sume..

Lip lap lip lap,hr ni da 19hr da kte pose..alhamdulillah thn ni pose xla seteruk thn lepas..thn ni kje xbnyk sgt..pukul 11pg da setel da kje..tgh hr smpai ptg bole le aku tdo..hahaha..aku tau le makruh lau tdo lme2,tp bkn hr2 aku tdo pn..lau penat sgt,aku tdo la..lg pn aku ni ade gastrik..ekekeke..skit je..most of te time aku rajin2kn jgak menyapu laman,kemas bilik,cuci set pancing walaupn da bkilat-kilat da akibat hr2 dcuci..rndu jgak nak pg fishing,tp bln pose ni bnyk aktvt ibadat kn..so tpakse le aku membiarkan ikan2 di laut n sungai tu berenang dgn aman utk sementara waktu..

Tp aku bukan nak cite pasal fishing..aku nak cite pasal kerinduan aku pd blog aku y huduh n xbes ni..da lame jgak aku tak hias2 blog aku ni..apatah lg memblogwalkingkn diri aku..aku rase korg mesti xde mud nk jenguk blog aku ni kn?yela..aku wat blog ni pn sbab aku xde pe nak wat sbnarnye..dan saje je nak cube2 jd bloger..rasenye mcm bes je memblogerkn diri..

Mase mula2…

We livin' it

If u could read my mind u'd say "hey!u're right.." n i don't wanna bother anymore..u're usually righter than i am..n i'm not a very good person,am i?well neither r u..

So let's be through with this one..

Cause some things never change,i know..n we all know,we all still the same human being..we all makes mistakes..no matter what level that we stand..it's not wrong 4 us to b proud of what we r..it's also not a sin 4 us to stand up for what we believed..don't b shy..there's nothing wrong with ur face..neither do ur outfits..rise up ur head..look at them in eyes..give'em a big smile..

How can u b so calm when the truth is sometimes living in the eye of a storm?with everything going on around us..ur friends stabing a knife behind ur back,ur girl is only thinking about her feelings,ur work sucks n ur pockets r empty..well,we always feel comfort in the sounds,when someone that's close to us say "hey,don't worry..our life's l…

melayu??

Betul ke org ckp melayu ni penuh dgn adab sopan santun?ape mksud sebenar sopan santun??adakah dgn melintas dpn org tua smbil tunduk n hulur tgn 2 da cukup sopan?mcm mne plak care org tua lalu dpn org mude?ape kne mengenanye perbezaan tue dan mude dlm adab kesopanan?hormat menghormati..btl ke ayat 2?atau cume patut hormat je..menghormati 2 campak je ke laut..??y mude mesti hormat y tue..y tue kne hormat siape??
sorg y berbangse cina dlm keadaan mabuk pernah berkate.."kalu tarak tipu itu bkn cine..kalu tarak berlagak itu bkn melayu ma"org mabok mmg ckp merepek..tp ade btl jgak y die ckp psl melayu 2..skali pndang mcm vvip,pkaian mahal2,krete besar,spek hitam 24jam melekat kt kening..sembang sume cntik,bisnes juta2..rupenye kerani je..yela,lau kje goverment mmg senang nk buat pnjaman kn?
biase dgr org cina sembang melalui telefon mcm pakai microfon..tp dorg sembang pe ekk??kite melayu kalu sembang pasal baru blk clubing,baru blk obesis,baru buat pkre gile2 ngn kwn kalu bole nk …

korupsi..

slm..

aku tgh bengang ni beb..baru2 ni aku blk kg dgn ht y gumbira tbe2 btkar jd panas membara..nk aku cte?ok2..aku cte..
1 pg kt kg..mcm biase le aku bgn awal2 semate2 nk lpak kdai pokde pekene roti canai cik n teh tarik maklong..sesampainye aku kt kdai pokde,aku lepak le 1 meja dgn toki2 n 2,3 org mmber aku..baru je melabuhkn punggung,tlinge aku d sajikn dgn cte panas..
org kg aku sume x puas hati dgn tok pat n tok penghulu..dorg ckp tok 4 n tok pnghulu xadil..pilih kasih..kalau de bantuan kerajaan,dpt ke pihak y xspatutnye..agropolitan..ramai pnduduk y layak menerima bantuan tersebut,tp y dpt adalah kroni2 tok 4 n tok penghulu..perumahan murah y baru siap d bina d RKT SALONG,ramai pendatang2 asing y bkahwin dgn org tmpatan y dpt rumah tersebut..sedangkan rakyat MALAYSIA y mnjadi pnghuni kg tersebut n kg berdekatan masih ramai y layak mndapat rumah tersebut..
cerite kedai kopi mule mnjadi hangat..ade y ckp tok 4 n tok pnghulu berdendam..kpd spe2 y pernah berdiri utk menegakkn hak ma…

lulus

Image
saat y dtggu2 telah tibe..2 minggu lepas aku bkje keras..terik mentari,hujan basah,lapar dahaga n penat lelah x ku hiraukn..sumenye gara2 nk kmpul duit utk pg fishing kt laut..1st time nk pg ni,da lme idam2kn nk fight dgn monster fish kt laut 2..tp jauh d lubuk ht,aku khuatir..mabuk ke aku nnt kt laut luas 2??aarrrhhgg!!sume 2 tolak tepi..lau xcube xtau..kn?kn?kn? mse cuti aku habiskn kt kdai2 pancing..duk usha mesin n joran..smbil2 2 aku wt mke xmalu tgur mat2 n otai2 pancing y singgah bli brg..da mcm wartawan nk wt program pancing da aku mse 2..2 la kalu da gile pancing,mcm2 perangai le jdnye..
hr last sblm btolak ke laut,pkngah aku kasi obat mabok laut dr indonesia..cap kapal terbang..baik pnye..ahaks..tp aku xmkn pn obat 2..sje nk uji tahap kecergasan fizikal..kalu mabok sia2 je..ahaks..n ni de ckit pic kenangan y xkn aku lupekn smpai ble2


 tgh kontrol darah gemuruh..takut mabokk!!

 kwn sekaki pancing y sgt2 terbaik..sorg sahabat..:)

 bot y d sewa..pokya y punyaaa!!

 kwn sekmpung..xstr…

tauhu sumbat

org ckp hidup ni mcm pentas opera dunia..mcm lgu kmpulan wings 2..lbh kurang la...
manusia adalah hero n heroin,para binatang plak plakon tmbahan n tumbuhan plak ialah prop..
filem blockbuster ni blnsung bkn dlm mse sejam or 2jam,tp btahun2..mcm2 cte y ade..ade aksi ganas,percintaan,komedi,suka duka n mcm2 lg..
dpendekkn cte,aku nk siarkn filem kehidupan aku y bru 1minggu siap dbikin..hr ni tayangan perdana..minggu lepas aku hepi sesgt sbab nk pg mancing kt laut..1st time mmg sgt2 xcited la..tp xlme aku hepi,blom pg laut lg my gal da spoilkn mood..ktorg fight kaw2..so,aku pg mancing ngn hati y xbes..
blk dr laut,aku fight ngn my dad plak pasal rumah...kple aku mkin serabut,aku luahkn sume pd my mom,siap ceramah motivasi lg kt my mom..sume y aku pendam dr kecik aku luahkn..
a few days later,aku fight plak ngn my lil bro n my mom also,pasal rumah jgak..pkre kecik je..tp kple aku da pnuh sgt..mcm2 prob dsumbat dlm kple aku ni..dlm mse sminggu bom atom y tsimpan dr zaman perang dunia pert…

terkenang la pulokk..

Image
guling kiri..guling kanan..meniarap..terlentang..lpas tuka,tuka lg cenel radio..mate aku still terbeliak..mcm2 da angan2 aku mlm ni..nk jd kaye mmg wajib da..biri2 y aku kire pn da xmuat kalkulator da..aku cbe care olskul..labi stail.."nk cri kayu" pn masih xle tdo..hhhaaiiii~~
tbe2 aku terkenang zman kanak2 aku..

mse 2 aku umo 5thn..sorg y sgt2 nakal,ligat,hyper n degil yarabbi..mse 2 aku skola tadika kt balai raye kg KUALA MENTIGA..thn 1988..kawasan pendalaman..mne cukup kemudahan asas lg..jln tar pn xde lg mse 2..eletrik pn mlm je ade..lau nk tgk cte hindustan kne pg uma jiran,byar 20posen duit minyak generator..hakhakhak..
aku ske pg skola tadika sbab makanannye bes..n ade bnyk mainan serta kwn2 y rmai..mse rehat sume berebut2 pg dapur..sbab spe lmbat dpt mangkuk y ade kesan kuku hantu..hakhakhak..mse mkn pn belumba2 sbab spe lmbat xdpt main krete n jongkang jongket..biasenye pas mkn le aku slalu cr gaduh ngn kwn2..pnh skli 2 aku bantai blakang anak sedare cikgu dgn penu…

sahabat..

asslmkm..
ABU..jgn selok ok,kuan nk tulis pnjang kali ni..xkire..huh!!

xtau knpe skrg ni aku rse sgt2 tersisih..kwn2 rmai..tp sume duk jauh2..y dkat plak rmai da kwen..y blom kwen nk kte kwn mcm bkn kwn je..cr aku mse xde duit nk lpak kdai mnum teh tarik je..ble aku blk kg,kwn2 mse kcik2 dlu rmai y dh tjbak dgn najis dadah..dorg xnk kwn ngn aku da coz dorg ingat aku jd informer polis..lantak korg la..aku pn mls nk kwn ngn penagih..tggl bdk2 y bru nk naik je..tpkse le aku join bdk2 y mse kcik2 dlu aku timang2 n cium pp masing2..ble da besar xpndai nk respect org tue plak..hhhaaiii~~~
susahnye nk cr kwn y bole kongsi susa senang..kwn y phm aku,y aku rse selesa n selamat untuk cte masalah aku..kwn y tau aku tgh murung even aku sorokkn dgn gelak ketawe n gurau senda..kwn y xjemu mlyan sume kerenah aku..dan jge kwn y mmbiarkn drinye dfahami oleh aku...atau dlm erti kte lainnye..SAHABAT..
aku sgt2 rindu pd sahabat aku…

Igauanku..

mimpi..
de org ckp mimpi 2 mainan tido..
de plak y ckp mimpi 2 godaan syaitan..
tp sume org pnh mengalami mimpi kn??
tp x sume org pnh mimpi basah..ekekekeke..
aku n kwn2 aku pnh mimpi jtuh bangunan pas2 tersedar dlm keadaan tkjut..arwah nenek aku ckp,roh p jln2 mse tdo..tp kalu ye pn nk jln2,jln le kt jln raye..p melawat zoo negare ke,p shoping mall ke,x pn p tgk wayang kn bgus duk diam lam panggung 2..y p panjat bangunan tggi 2 wtpe??
tp sume 2 biase...ramai org pnh alami mimpi mcm 2..
y aku nk cte ni psl mimpi seram aku..pelik sbnanye..err..kalokor kot??tah le..aku pn xphm..
mse 2 aku skola rendah lg..tah darjah bpe,aku pn xingat..siang hr 2 mcm biase je..p skola naik bas,blk pn naik bas..blk skola mkn,pas2 tido jp...bgn tido meronta2 nk p main tp kne pkse bace buku teks..ptg 2 bru dpt main snapang terong(snapang kayu y menggunakan getah gelang sbgai pelancar pluru buah terong pipit)
mlm pn mnjelma..tgk tb smpai kul 10,pas2 msuk blik dgr radio smpai tlelap..
tbe2 je aku tgh jln2 ng…

yess!!!

Image
mmmuuaahahahahah!!
yess!!aku sgt2 gumbira...akhirnye ko tewas juge d tgn aku..!!slame 2 thn ko duk memperlekehkn kebolehan dan bakat aku..mmg ko sgt2 bernasib baik slame ni..mentang2 la aku bz,ko persendakn aku plak??ko mmg xberhati perut..sanggup ko mempermainkn perasaan aku slame ni..ko buatkn aku jd xtentu arah..ko buatkn aku hlang keyakinan diri..slame 2 thn aku duk perhatikn ko senyum dan ketawa..malah ko bernyanyi2 d hadapanku..hanye tuhan saje y tahu betapa sakitnye ht aku melihat ko mempermainkn aku....


sekarang ko trime la balasannye wahai ikan toman..mmmuuuaahahaha...!!puas ht aku...yesss!!

tsunami..

sori..aku bkn nk cite pasal tsunami kt jepon 2..tp aku nk cite pasal tsunami y mlande dlm hati aku ni..

ombak rindu kt blog  setinggi 5 meter melande diri aku..hampir lemas aku d buatnye..
sib baik mlm ni dpt jgak aku naikkn layar..lau x,tah ke mane le hanyutnye aku ni..
tp ombak tsunami y pling dasyat ialah setinggi 30 meter..telah melanda pantai barat hati aku..pd mase 2
sumenye hancur bekecai..
plan aku hampir2 bjaye..oh ye,utk pengetahuan korg post "jiwe kaco" 2 aku tipu je..sori sume..
aku sengaje tulis post 2,dgn harapan si die akn terbace n kuciwa..
yep!tekaan aku tepat skli...die terbace post 2 n sgt2 kuciwa..plan bjln lancar..
maka tsunami y amat dasyat telah melande..memusnahkn sume benih2 cinta y d semai..tgh syok tsunami melande,tbe2 taufan dtg tompang skaki..ape lagi,melayang la sume kate2 kesat akibat kekuciwaan n kebencian..
aku cube meredah badai n menepsi sume kate2 dgn segale kekuatan mentalku..nmun kekuatan tsunami cinta telah menghanyutkn aku kembali ke p…

rumahku syorgaku

Image
07.02.2011..tarikh keramat bg sume kenangan zaman kanak2ku..
tarikh ni jgak adalh tarikh bermulenye lembaran baru bg kenangan zaman dewaseku..
sgt sedih ble terkenangkn sume mercu tanda kenangan suke duka zaman kanak2ku akn d robohkn..:(
my lil brother is helping my mother..

my old living room..:(

my mom's n my 2 lil brothers's room...:(

a view from outside my "dapor"..:(
almost done..:(
this is where the 2nd tv+astro were placed..:(

sedih sesgt..walau secntik istana kaca skli pn rumah baru aku nnt...xkn dpt memujuk ht aku dr trus mnyayangi rumah lme..gd bye home..:(
selamat dtg keselesaan...yey!!!..:D
thanks 2 my sis n lil bro sbab berabis duit tuk bg keselesaan pd mak..love u guys..:)

jiwe kaco..

Image
pernah x korg kapel dgn org y korg xsyg??
hurrrrmmm..pelik jgak bunyinye kn??tp 2 la hakikatnye y blaku pd aku.. aku pn xtau mcm mne bole jd cm 2..mybe aku desperet sgt kot..ye la..umo da mkin tue..fmli n sdre mare duk push dgn bertanye soalan "angah mkwe mne??ble nk kwen??"adoi..!! aku rse sume ni berpunce dr nasehat kwn aku.."ko jgn la memilih sgt.." so,aku xpilih le..aku cbe tuk trime die seadenye..die sgt2 baik..die slalu bimbing aku ke jln y benar..tiap2 hr jumaat die kompom sms aku "may ALLAH open ur heart 4 friday prayer".. aku cbe pujuk ht aku tuk mncintai die..tp sbnarnye dr mle lg aku xde feel..aku just ske kwn je ngn die.. kdang2 aku pkse ht aku spye syg die..in d end,aku jd murung.. nk je aku ckp kt die,"awk,sy xde feel dgn awk"..tp aku xsmpai ht..aku tau mcm mne seksenye ble bpisah.. mybe aku still syg kt "F"..ye..!!mmg!!aku syg "F" lg..!!tp sume 2 da lme blalu..knpe aku mst ingat "F" lg?? fuck!!..my life sucks…

rona-roni rumahtangga...

ISTERI:abg,ank kte tu da besar kn?da 6thn da umo die..
SUAMI:ye la ling..pejam celik da 8thn kte kwen..
ISTERI:abg..abg xrse segan ke dgn ank kte??
SUAMI:segan??knpe plak nk segan dgn ank kte tu ling??
ISTERI:sy segan la bang..ank kte 2 kn da besar..msti die phm pe y kte ckp dan buat..
SUAMI:abg xphm la..ling ckp pe ni??cbe trus trang dgn abg...??
ISTERI:ala abg ni..xphm ke wt xphm..??saya rse segan la nk ajak abg projek lau ank kte ade..
SUAMI:yela ling..abg pn mcm 2 jgak..abis tu kte nk wt cmne ni ling??
ISTERI:saya rse kte kne pkai kod rahsia la bang..akak sblh umah pn pkai kod rahsia jgak..
SUAMI:eeemmm...bgus jgak idea 2 ling..tp ape kodnye??
ISTERI:kte pkai...typewriter..ok x bang??
SUAMI:ok..abg on je..

1 hr si isteri sedang asyik bergosip brsame jirannye..tbe2 si suami y outstation slme smggu pn pulang..

SUAMI:laling..abg nk typewriter la...
ISTERI:ala abg ni...pg la ambik sndri..ade kt atas almari tu..(terlupe kod rahsia)
SUAMI:ling...abg bkn nk typewriter y tu..
ISTERI:abis …

ketentuan illahi..

xtau mcm mne aku nk gmbarkn..
yep..aku sedih..tp aku xnangis..
smlm nenda aku pergi bertemu yang maha esa..
walaupn arwah hanye nenda saudare aku,tp aku rapat jgak dgn arwah..dr kecik aku slalu bertandang ke rmh arwah..lpas blk mngaji al-quran..lpas klass tmbahan,mse main2 dgn kwn2,aku slalu sggah rmh arwah tuk mnghilangkn dahage..kdang2 aku dpt mnghilangkn lapar skli..ahaks..arwah sgt2 baik..pernah jgak arwah bg aku duit blnje pg skola..lau hr raya,rmh arwah adalah rmh y wajib singgah..sbab hasilnye sgt2 lumayan..ahaks..
tp..hr ni arwah da xde..mse aku kt uma arwah smlm,sume kenangn bersame arwah tertayang smule d panggung kenangn aku..senyuman,gelak tawa dan tangisan suke duke arwah terngiang2 d gegendang memori aku..masam,manis,pahit,masin,pedas dan tawar masakn arwah mncairkn selera ingatan..
aku pasrah..sudah sampai msenye tuk arwah bertemu yang maha esa..
aku hanye mmpu berdoa kpd allah s.w.t..semoga rohnye dcucuri rahmat..al-fatihah..

kenapa...???

kenape musti malu...???
kenape musti tipu...???
kenape musti sombong...???
kenape musti hipokrit...???
kenape awal2 da pertahankn diri walaupn blom di tuduh pape..???
kenape xbole nk jd diri sndri pd setiap mse..???
dan.......







kenape aku xle tidooooo!!!???
aaaaaaarrrrrggggghhhhhh!!!!!

xde rezeki

Image
kwn2 sekg kecoh cte sal hasil tngkapan masing2..
aku duk sebok ngn kje je..
tp ble ade mse free..aku belek2 jgak mesin ksayangan aku ni..
y wt aku bengang dan kuciwanye,mse aku xblk kg air sg cntik je..mcm ikn dan udang y kwn2 aku bwk naik..
tp ble aku blk kg je,air sg keroh la,surut kuat la,air masam la..
aku da lme xtrun sg..sangap beb..puas jgak la ble dpt trun skjap mggu lpas..even xde rezeki aku nk bwk naik pape tngkapn..
akn ku repeat mggu dpn..gogo power rangers..;p

nak update blog!!

tititititititititi..tit...tit..tit..tititititititititt...tit...tit...



congratulation..your blog is now updated..




ekekekkekeke..:)

rempit..

Image
Da hmpir 4 thn rsenye aku xmerempit..
hr ahad mggu lpas aku pg le mlawat kwn2 serempitan dolu2..
sje rse rndu kt dorg..aku tgk bnyk kmajuan da dorg ni...bngkel pn mkin bosar da skng..brg2 komplit..sume ade..
ble aku jejak je kaki lam bengkel keramat 2...nostalgia beb..







 ade lg mto trek main support race MOTOGP. n mto sprint y aku bikin siang mlm n aku sndri joki..
bnyk kenangan mto2 2 beb..krane mto 2 la telor aku nyaris pecah...ekekekekke
pape pn..jgn merempit d jalanan..lau xpuas ht..race kt trek laa!!!

lapor..

Image
walaupn td aku da blasah nasi 2 pinggan..tp prut aku tetap lapor..jom mkn???



buuuuurrrrrrpppppp.....oooppss....sori..ekekkekkekeke

soljer of fortun..

2 org bdk kemboja tgh plaster dinding blik sewa bru pkngah aku..aku pn dtg le mnyebok..
aku:pendek,ka pndai pasang syiling kapor dok?? pendek:bole..tp xde alat.. aku:aok nok alat guane 2? pendek:mse aku kt kg dulu aku msuk komunis..ade 1 kawasan besar sblh kg aku..aku tukang bwk snapang je..die pnye plulu besar..snapang die kecikkk je..mse 2 aku nk makan pn susoh..aku pakat seludup guni je..isi dlm krete lembu..die pnye tuan tanoh ikot blakang aje..lepas tu sorg kne tembok...pooomm!!abih die pnye kepale..tiggai mulut aje..aku rse kne tepat dekat mke die..aku tgk aje..aku pg dekat..tgk aje le..aku kalau bab perang ni da lalu da..tp pluru die xkuat..kite xtkot pn..haa..tpnye kalau bom itu periuk api bole putus kaki woo...musti putus pnye..mse itu perang vietnam..aku da lalu da..perang thailand..aku ade sane..die ade 2 komunis itu..1 komunis biase..1 lg komunis anak raja pnye..mse itu die org perang..entah mne dtg pluru..aku pn xtau..sdar2 jtuh aje..xde binyi..!!..ini rokok rse strawberi pny…

jandaku..

kemeja kotak2,bertopi meet uncle usin,spek mte htam dan bersluar yenki..
2 la imej aku mse aku bru smpai kt umah pkngah aku..bju rye 2 beb..dress up mcm artis..tp bwk moto kapcai je..ekekekekeke..
2,3 hr aku lepak je..mkn tanggung berok cangkung..skli skale aku g mncing kt kuala phg..dpt le pari sekor..ikn duri xpyh ckp le..mmg bole wt stok mkn sthn..lpas 2,3 hr..jd plak 5,6 hr..ekekeke..aku da mkin bosan da..aku pk aku nk aktvt mlm plak..aku pn jd le musang janggut sejempot..mlm2 kluar lepak kdai mkn..niat aku nk wt bedo'oh ngn org2 tue y duk lepak skli kt kdai 2..tp lepak pnye lepak,xde sorg pn y sporting mcm org2 tue kt kg aku dolu2..org tue2 kt kg aku pntang d tgur..kasi tjuk je..kompom pnjang lebar dorg cte..aku ske dgr org2 tue bceloteh...mmg xkering gusi beb..tp kt bndar pkn ni xde y mcm 2..or mybe aku lom jmpe lg kot..xtau le..
aku pn mkin bosan le ble idea aku 2 xmnjd..tgh aku tmnung sorg2 2,aku tpndang 1 pmndangn y wt aku tbe2 syok sndri..ahaks..aweks...!!cun beb..body l…

kembang terhalang

aku ensem??hahahahaha...bole le tahan....tbe2 aku jd kembang semangkuk... "awk..jom la kapel..kte cbe la dlu k??mne la tau kte ade jodoh..?" cm 2 le lbh kurang ayat mnah 2 kasi kt aku smlm..tkjut babun aku mndngornye.. aku knl aweks ni lam club slumbe y aku cte dolu 2..die dgn slumbenye mluahkn perasaan die y suda ptus centa 2 kt lam club pnye chat..die nk tnye pndapat sume mmbe sal bkas bf die 2..ptut ke die kontiniu ngn bkas bf die 2.. ktorg lyn le die..smbil2 2 ade le y wt lawak bodo..ade jgak y duk ngate n ngutuk die..kcoh beb chat mlm 2.. aku ksian gk kt die..so,aku kasi le advise ckit2 kt die..nsib baik pngalamn aku ni luas gk le dlm hal2 centa ni..ekekekeke..tp slang sli le ngn ktukkn ckit..jge standard le beb lam club 2..nnt dorg cop aku mat jiwe2 plak kn??..kre bole thn gk le aku bg advise 2..die pn cm telan bulat2 je pe y aku ckp...bkas bf die 2 criminal..die ckp da bnyk kli die tlg jamin kuar dr lokap..hampeh pnye laki..org da syg gle 2..last2 aku suh die campak je mam…

aaiiyyaakkk...!!

25 thn y lalu..
ye...25 thn aku jd anak sdre durhake..mse umo 13 aku mai uma pkngah aku utk mntak duit je..
"pkngah nk rm50..nk wt tmbang g seremban..nk brye uma kwn abg ijam..bole pkngah?"
slumbe gaban je aku mntak duit ngn org tue 2..pd hal aku xpnh dtg brye pn uma die..ekekekekeke..
tp slh aboh aku jgak xbwk aku g brye..
skng aku duk ngn pkngah aku..
mle2 aku mai tlg2 wt cendawan tuk 2pupu aku 2..hampeh pnye 2pupu..nk bisnes le kononnye..modal cipot..
sib baik le ade 2pupu ko y hdung mncung ni..aku mmg xbkre ngn spe2 pn..y pnting org 2 xwt hal ngn aku..
aduuuus...!!skit pggang aku ni dok bancuh habuk kayu 2..pnye le bsungguh2 nk tlg..yele..lau xbsungguh mne nk siap 3000ribu bongkah cendawan 2..sbln beb aku wt bnde alah 2..naik lemau da bontot aku dok peking habuk..
pas2 hr rye pn mnjelme..sdang asyik bsuke-suki d hr rye y mulie..aku pn tpk.."smpai ble aku nk kje kdai mkn?"
so,aku pn cll le pkngah aku..wt mke xmlu tnye sal cendawan..konon..ekekekeke..
tbe2..xpyh …

aweks cubby..

Kuciwa...tp lh cr lain lg..aku kn ensem..poyo lak..pk positif  beb..
aku bru je bkak akaun popular ni..mse mle2 aku bkak 2 berduyung2 tiba kengkawan add aku.. smpaikn kengkawan lme aku tkjut berok..sume tnye aku.."wei,femesnye ko??bru je wt akaun da bjute org add??"cm 2 le lbh kuren ayat dorg..tp 2 sume hangat2 taik ayam je..2,3 mggu pas 2 da xde da org y nk add aku..hampeh..!!jtuh saham aku..aku pn mle le meng ADD plak..oleh kerane aku ni gatai,aku add aweks2 je.. y laki2 xmain le beb..buang karan je..tp ade le jgak kengkawan lme aku jmpe 2 aku add le..but mostly y aku cr sume gurl la..add pnye add..xsedar lak aku y akaun aku 2 pnoh ngn gurl je..smpai ade komen dr sorg gurl 2."xle!u ni pncinte wanita.."ahaks..aku mne sdar..lntak r nk ckp pe pn..aku pnye ske la.. pnh jgak aku terjmpe akaun gurl2 y seksis2..mak aih..tergugat gk iman d dade ni..da la xbrpe nk beriman..lau ikutkn ht nk je aku add dorg 2..tp nk wt pe??abis kuat pn lh tgk dorg telanjang je...aaarrrggh!!buan…