Tuesday, September 27, 2011

Saye nak power..


Ptg td prut aku menjammingkan drnye..aku da xle tahan da,capai kemeja bunge2 aku,spek mte itam n bslipar jepun trus pg kdai mkn y pling dkat..aku blasah je pape lauk y ade kt kdai tu..sume sdap..tgh lapor,mst la sedap..

Pas kenyang prut pe lg,brasap muncung la smbil  amik paper n bace..tertarik dgn brite sorg pemungut sampah cedera dibelasah polis..kesian..niat baik nk jge kbersihan..tp mgkin care die menegur polis tu xbtl or agak kasar..xtau le aku..tp polis tu mmg kurang ajar la kn..xkn sbab tgur buang smpah merata pn smpai nk ugut n tembak org..da la ugut,siap bwk kwn n blasah mamat tu lg..ptutnye polis menjge keamanan negara..bkn jd samseng negara..

Tbe-tbe aku tringat pengalaman aku sndri..aku pnah kne aniaya mcm mamat pemungut sampah tu..tp xla kne blasah rmai2..ctenye cengini..

Ade 1 famili ni dtg menyewa homestay pkngah aku..dorg ni ade kne mengena jgak ngn aku sbnarnye..bau2 bacang cengitu..dorg sewa blik tu sbab adik bradik dorg nikah tomorownye..mlm tu aku mcm biase bg dorg msuk dlu tanpa sbrg bayaran..aku pn kesian jgak tgk dorg kelam kabut dgn majlis akad nikah mlm tu..so,aku bg le kelonggaran..

Ble aku tgk dorg da cool down n lepak2 je tgk tb,aku pn mintak le byaran ngn dorg..haa..mse tu la bmulenye kjadian tu..dorg tbe2 lak jd sombong,bongkak,takbur,laknat,lahabau n mcm2 lg la..dorg bg mcm2 alasan kt aku..aku rilek je..lg pn aku pk,besok pn bole mintak byaran tu..tp pkngah aku pesan kt aku,dorg ni kedekut taik idung masin,cucu cicit hj bakil..aku pn bkeras la ckit ngn dorg..tkot besok dorg blah n xbyar sewa..

Oleh sbab aku bkeras tu,sorg hamba Allah tu sound kt aku smbil melemparkn wang kertas rm100 dpn aku..mcm aku ni pengemis plak..dorg blom tau y aku ni anak murid pengemis so n pewaris kungfu mabuk tu..tp aku xblajar abis la kungfu tu..sbab aku islam,xmnum arak..

Mmg rse terhina sgt la dorg wt aku mcm kasim selamat..cmpak duit dpn mke aku..kalau ikutkn baran aku,da lme aku debik mke si jahanam tu..tp homestay tu tmpt aku n pkngah aku cr mkn..aku sabor je le..aku tulis resit dgn tgn terketar-ketar sbab marah,sain n cop pastu aku hlurkn die bebaik smbil mlut lancang aku ni sound ayat mkn dlm kt die..pastu aku blah pg kdai mkn n lepak lme2..

Besok pgnye aku nk pg kje paip,tbe2 sbuah pacuan 2 roda dpn bnme produa kelisa bwarna kelabu membrek emergensikn drnye dpn pintu pgar homestay pkngah aku..dgn xbergaye lnsung mamat polis kluar dr krete tu n pgang bahu aku..die sound kt aku y die nk ckp ngn aku sptah dua kte..aku pn dgn rileknye mlebuhkn pnggung aku atas pgar batu dpn homestay n tggu die nk ckp pe..tggu pnye tggu die xckp pape,sebok dgn hp die je..aku da lewat nk pg kje..kwn aku da tcongok dpn pgar tggu aku..las2 aku bgn n grak ke stor smbil sound kt polis tu y aku da lewat..tbe2 polis tu terkam aku n tarik bju aku smpai nk koyak..sib baik bju bundle..aku bli pn rm5 je selai..

Aku pn tempis la tgn die smbil sound kt die spye jgn tunjuk samseng..aku mmg xtkut lnsung kt polis tu..bkn aku wt jenayah pn..oleh krne die tu polis,die trus bkasar dgn aku..diploknye aku,tgn aku dtarik ke blakang n kple aku ditarik-tarik..mcm la aku ni suspek penjenayah plak..pd hal aku xwt pape pn kt die..sentuh die pn x..pantang cucu tok penghulu junid kne buli cm tu..aku melawan la..xsangke plak aku kuat gle pg tu..5,6 org adik bradik die dtg tlg pgang aku..2 pn xdpt jgak nk kawal aku..las2 pkngah aku dtg n ckp kt aku spye ikut je die..aku tau pkngah aku bengang gle..tp die btindak bijak,die xmo pkre tu jd bsar..aku pn xmlwan da n polo je polis jahanam tu ke balai anti dadah..dlm krete die maki n caci aku..aku cbe rakam ngn hp aku..tp tgn aku da kne gari..die nmpak aku pgang hp n nk rakam sume y blaku..die mkin naik angin n lempang mke aku..die rampas hp aku n lempang aku lg..

Sampai kt balai die bwk aku jmpe pegawai die..aku dgn pnuh brani melawan le n cte pkre sbnar y blaku..ingatkn bole lepas..rpenye pegawai die same je slh gune kuase..aku di urin test n d lepakkn dlm opis polis jahanam tu..kononnye nk bg aku gerun la tu..aku diam je dlm tu..sampai la pkngah aku dtg n cbe nk setelkn pkre tu..

2,3 jam pastu polis keparat tu dtg n slow talk ngn aku..spatah die tnye,bpatah-patah aku bebel n sound kt die..die plak jd mcm penjenayah y kne motivasi..las2 die mcm sdar y die slh..n die bru tau aku ni saudare mare die..tu la kalau bodoh sombong..bute dgn kuase..pas puas kne motivasi dgn aku y tgh dtg sun api baran tu,die pn bkak gari kt tgn aku n lepaskan aku..aku xtau la kalau2 pakngah aku da byar kt die or pegawai die..tp rajin plak die hantar aku blk ke homestay..dlm krete die mcm nk borak n amik ht aku..mampos aku xlayan polis bodoh mcm die tu..

Lepas kjadian tu aku tgk muke sume polis2 kt mne2 skli pn aku rse mual..jelas nmpak air mke sombong dorg tu..akak2 kerani kt balai pn aku nmpak sombong..sumpah aku xnk jd polis..aku xkn bg adik2 aku jd polis..anak2 cucu aku pn aku xkn izinkn dorg jd polis..takot dorg lpe dri,lpe asal usul n jd smbong n bongkak dek kerana kuasa..

Sekian~~~



Location : Kampung Jambu, 26600 Pekan, Pahang,

Thursday, September 22, 2011

Cinta mukabuku..:D



Aku da gile..maaf sume,aku da gile..

Yep!!aku da gile..aku da gile bayang..xpnh lg aku jd gile bayang mcm ni..jiwe-jiwe tahap kronik..dulu2 bcinta pn xla smpai tahap dewa cenggini..muke je ganas..rock la konon..metal la konon..kne muuaah dlm hp skli cair segale..

Dpnjangkn cite..aku knl aweks ni dlm laman mukabuku..jiwe kosong aku ni mnyedut-nyedut je kcntikkn awek ni..cm ade 1 feel y menepuk blakang aku mbri smangat utk mcbe lg..

Aku pn,even malu-malu+takot menstalkerkn dr aku..aku usha la profile die,tgk gmbar2 die,komen2 gmbar die n like2 sume post die..hempeh!!d layannye pn idok..tp aku cbe jgak sdye upaye aku kn..smpai la 1 hr die inbox aku..sembang2,gurau2,kenal2 n ayat2 cinta ckit aku pn mesre la dgn die..

Tp lau xjmpe dpn mte cm ne nk pcye masing2 ikhlas kn?so,aku ckp kt die y aku nk jmpe die..ayat pnye ayat,die pn stuju dating ngn aku..saat y bahagia la kn..aku xpk pnjang da..nekad je..ktorg pn set hr n waktu utk jmpe dpn2..die ckp hr ahad die free..aku pn plan pg hr sabtu..jauh beb..teluk intan tu..aku mmg xcited nkjmpe dgn die..

Tbe hr sabtu aku bgn tdo awal gle..aku siap2kn brg2 n pkaian tuk trip aku tu..ble da setel sume,aku pn bjln kaki ke bus stop..12thn beb aku xnaik bas..aku pn da xpndai da nk naik bas..

Dr pekan aku naik bas tambang dlu ke kuantan..punye la sesak dlm bas tu..tpkse aku bdiri slme sejam..mcm2 prangai bdk2 remaje zaman skrg..pantang cuti skola mst nk jenjln ke bandar..dlm bas tu kecoh dgn suare dorg je..y lelaki xpyh cte la,xhabis sembang hebat dpn pompuan..y pompuan ni aku musykil ckit..xde gaye pompuan pn..same je mcm laki..nasib baik xde halkum je..xsegan silu brtepuk tampar dgn lelaki..adoiyai..

Sesmpainye aku kt kuantan,aku plan nk gunting rmbut dulu kasi ensem2 ckit la kn..hampeh!!salun pebret aku tutup la plak..oleh krne kecewa,aku trus peewit kt teksi n trus je ke terminal makmur..smpai terminal makmur,aku bli tiket n tggu je bas smpai n grak..xde pape y menarik pn mse dlm bas tu..penumpang pn xrmai..aku tdo je la smpai shah alam..smpai je shah alam,kwn aku dtg ambik aku n lepak uma die dlu smlm..aku tumpang uma die sbab aku xtau rpe2nye ade tiket kuantan-teluk intan..aku tnye kwn aku,die pn xtau..y die tau shah alam-teluk intan ade la..kompiden gle je aku..nah!amekaw,tiket ke teluk intan da abis..serabut gle kple otak aku..nsib baik kwn aku tlg..ejas punye ejas,pnjual tiket tu sruh aku ejas dgn drive bas..lapang dada aku ble misi mngejas ktorg bjye..tp,ingatkn bole tdo lena..bru je nk lelap,kwn aku dr damansara plak kol ajak lepak2..kwn punye psl aku layan je la..smpai ceroh aku xtdo..

Blk dr jenjln n melepak,aku trus siap2 ke tmnal..naik je bas tu aku ingat nk tdo skjp..hampeh!!pkcik driver tu ajak sembang plak..mcm2 die tnye aku..bizi bodi btl..las2 aku tlelap jgak..sdar2 pkcik tu tgh sebok tepuk2 radio..tbakor kate die..mls aku nk lyn pkcik tu,aku pn wt2 tdo blk..

Ble smpai je tmnal teluk intan,buah ht pengarang jantung aku da tggu nk ambik aku..1st time tgk die dpn2..fulamak beb..jauh lbh cun melecun dr dlm gambar..ktorg pg mkn2 pastu ktorg pg jenjln kt lumut..lepak tepi pantai,jenjln kt jeti,snap gambar n berpegangan tgn..ekekeke..siyes!!die sgt ske kt aku..aku pn same..kikiki..aku selesa dgn die..snang bkongsi crite..even 1st time jmpe rse mcm da knl puluhan thn..mgkin dia la tulang rusuk aku y hilang tu..da smpai mse die kmbli dkat dgn ht aku..sumpah aku syg die gle2..aku da tukar genre da skrg..dlu metal,skrg balada je..kikiki..aku harap n bdoa pd Allah s.w.t. smoga hbungan aku ngn die kekal hingga akhir hayat..y sbnarnye ktorg da plan nk btunang hjung thn ni..:D

Lepas blk dr berdating sakan,die hntar aku ke tmnal teluk intan..dugaan melanda aku lg..tiket ke shah alam n kuantan sume abis..aku xle blk..hampeh!! Tpkse aku sewa hotel n tdo smlm kt teluk intan..cinta ht aku blk uma mak die..pg2 besoknye die fetch aku kt hotel n ktorg breakfast sme2 sblm aku blk ke kuantan..sayu ht aku ble tgk mke die mse nk say gud bye tu..mte die jelas menunjukkn y die sgt syg kt aku..aku tau die xnk aku blk..aku pn same..tp prasaan tu xle dlyn sgt..nnt merana bdn..so,dgn ht y bblah bg,aku pn say gud bye kt die n xbnti2 say,"sy syg awk"..finaly aku smpai jgak ke kuantan..tggl la kekasih ht aku jauh2 kt sne..sumpah aku rindu kt die sgt2..

Syg ucuk ngade sgt-sgt..ekekeke..:D

Location : Jalan Bukit Sekilau, Bukit Sekilau, 25200 Kuantan, Pahang,

Tuesday, September 6, 2011

Aidilfitri..



Slm aidilfitri..

Alhamdulillah..puasa thn ni aku pas dgn warne terbang(flying coulor)..tp aku kuciwa..kuciwa sebab aku xdpt bkje dgn bsungguh-sungguh..bknnye aku mls,tp mmg da rutin tiap2 tahun sblm aidilfitri kompom xbnyk kje..kul 10-11 pg da blk tdo da..kdang2 trus xde kje lansung y nk buat..bgn pg tgk tibi smpai tgh hr n den tdo smpai ptg..

If xde job,makanye xde la ongkos..aku da gelabah da..mane xnye,raye da xlme,ongkos xde..sib baik la aku aku pndapatan sampingan iaitu alaun pasar mlm dr pkngah aku dan bisnes jual buluh lemang y aku manage everiyer..

Alhamdulillah..thn ni bisnes kencang..ramai y oder buluh..maybe thn ni lemang jd menu utama kot..ade y oder 20btg,50btg n 5btg pn ade..mmg xde mud la aku nk g tebang buluh if 5btg je..tp semangat rye punye pasal,aku gagahkn jgak tulang 4 kerat aku ni..

Mmg besar la dugaan ble pg menebang buluh ni beb..da la bulan pose xle mkn n minum..kering bibir aku da mcm kne salai da..apatah lg nyamuk,dr cucu cicit nyamuk smpai ke moyang nyamuk dtg isap darah aku..dorg xpuase ke ape?mule2 aku ingat nyamuk je y xpuase,skali pacat pn monteng pose jgak..maka blaku la pertumpahan darah aku dlm semak tu..

Da setel cari buluh lemang,rezki aku btambah..aku dpt sistem pesanan ringkas dr 1 of aku pnye kasteme,die tnye aku ade wat pelita buluh ke..aku dgn mulut celuparnye menjawab ade..pd hal aku xpenah buat pn..dgn pantas jgak die oder 10 btg..sekali lg aku melangkah ke medan pertumpahan darah..mak aku pn oder jgak pelita tu ble die tau y anak jantan die ni ade bakat tpendam..tp oder pkai air liur je la..sib baik dlu aku pnah tompang perut mak 9 bln 10 hr..:-)pose xabis lg,beraye sakan la nyamuk dgn pacat tu dpt jamah darah manis aku..sedar xsedar,bnyak jgak duit raye ak..hasil dr bisnes lone ranger aku tu..yep!sumenye aku buat sorg2..

Tibenye aidilfitri..bgn pg dgn penuh semangat..mandi,mandi wajib,sarapan dgn famili n den pg masjid melaungkn takbir dgn kuat dan pnuh semangat..tersentak jgak mber aku kt sblh,xpnah2 aku smangat cm tu..pkcik2 kt sblh n kt depan pn jeling2 kt aku..lantak la..bknnye aku nyanyi lagu halaman asmara kt dlm masjid tu..selesai je solat aidilfitri,aku singgah uma mak sedare aku..hampeh! Pk ude aku xpg masjid pn..xlarat katenye..xkisah la,solat aidilfitri kn sunat..aku cube2 jgak wt muke manje dpn makcik2 n pkcik2 aku..mane la tau kot2 dpt wit raye..hampeh sekali lg! dorg xpndang pn mke aku..dorg suruh aku cekik je..habis separuh satay y dorg hidang atas meja tu aku bedal..tp aku rse kalau dorg tenung muke aku mse tu,kompom dpt wit rye..

Lepas kenyang mkn satay,aku pn bsalam-salaman mintak ampun dan maaf dr dorg n den aku pn blah..smpai uma,sesi bsalam-salaman ngn famili plak..mintak ampun dan maaf dr mak n abah..cium pp dorg..bg duit raye kt adik2..n den bakor satay reramai..

Itu la saje aktiviti aku sblm dan semase hr raye pertame..hari raye kedua n seterusnye aku tido je..cume sahabat sejati n sedare mare y call aku n wt temu janji tlebih dahalu je y aku layan..umah jiran,2 biji uma je aku pg..itu pn kne pkse ngn mak aku..

aku mmg xde mud nk raye thn ni..dono y..

.......sekian.......

Location : Address not available

Cara-cara membuat pelita buluh



Salam aidilfitri..

Kali ni aku nk share ilmu membuat pelita buluh..

Yaw..aku tau,mmg agak trlmbat utk share ilmu ni..tp tahun depan bole guna blk kn?

So..here we go..

Mule-mule sediekn peralatannye dlu..pastikan sumenye ade..if alat2nye xlengkap,nnt korg jgak  kecewa..mse dan kudrat pn akan terbazir..so,mke sure sumenye lengkap k?

Alat-alatnye ialah:

    1.parang

   2.gergaji

   3.tali

   4.sumbu pelita

   5.tin air minuman

   6.gunting

   7.drill eletrik atau bateri

   8.sarung tangan

Care-care mbuat:

Opkos la kne pg tebang buluh dlu kn..so,bawak parang,gergaji dan tali skali..jgn lpe pkai sarung tgn,sbab buluh kn miang..

Ble buluh da d tebang dlm jumlah y korg nk,potong buluh tsebut sepanjang 4 ruas..atau pn,ske ht korg la nk pnjang mne pn..tp pastikan hjung pangkalnye dlebihkn sdkit..utk dbuat lobang tapak tiangnye nnti..

After dat,kumpulkn sume buluh2 td n ikatknnye bsme..supaye senang nk dbawa pulang ke rumah..sesudah sampai d rumah,basuh bluh2 td dgn air n gosok2kn sdkit dgn kain bruk or sepan..ini adalah utk mbuang miang pd bluh2 td..kalau korg malas,xpyh bsuh pn xpe..setelah dbasuh,tebung lobang d bahagian tepi ruas buluh mnggunakan drill..pilih mata penebuk bersaiz 1 inci..tebuk lobang pd setiap ruas,lobang ini adalah utk mngisi minyak..kemudian tukarkn mata penebuk kpd saiz y lbh kecil..pilih saiz y brsesuain dgn saiz sumbu y korg beli or buat..tebuk pd tgh2 ruas buluh,atau tebuk je ikut suke ht korg..tp pastikan lobang itu selari dgn lobang minyk td..lakukan proses tebuk menebuk pd setiap ruas buluh..apabila selesai,gunekan gergaji utk memotong keratan kecil drpd hjung dan pgkal pd stiap pelita buluh tsebut,ianye btjuan utk mbuat 2 lobang besar pd hjung dan pkal pelita tsebut..lobang2 itu  adalah utk tiang2 pelita..lakukn dgn bhati2,jgn pecahkn hjung pelita..

Setelah proses tebuk menebuk selesai,guntingkn kepingan aluminium dr tin air minuman..potong mengikut saiz y korg nak..gulungkn kepingan aluminium itu utk djdkan tiang sumbu pelita..ske hati korang la nk besar or pnjang mne skli pn..msukkn sumbu y korg beli ke dlm tiang sumbu aluminium td dan sumbatkn ke dlm lobang kecik y korg tebuk td..korg bole jgak pkai tuala2 buruk jika korg sengkek sgt la kn..after dat,korg pg cari kayu2 bulat y same saiz dgn lobang minyak td utk djdkn penutup..ptong pendek2 en den sumbat je ke lobang minyak td..pastikan ianye ketat..gunakan lebihan buluh y ade utk d buat tiang or korg rembat je btg penyapu kt umah jiran2 korg..if korg gne buluh,belah buluh tsebut kpd 2 bahagian..1 bikam 2 tiang..pacakkan tiang tsebut tlebih dahulu ke dlm tanah supaye senang korg nk letak pelita dan pelita korg xjahanam sblm beraksi..pastikan jarak antara tiang brsesuaian dgn jarak lobang y korg tebuk d kiri kanan setiap pelita..letakkan pelita korg atas tiang dan tuangkn minyak..gunakan minyak diesel,kerana minyak tanah sgt la mahal..

Akhir kate,selamat mencube dan semoga generasi akan dtg akan terus menerus mempraktikkan ilmu dan budaya kesenian peninggalan nenek moyang kite..selamat hari raye dan...

Jom bakor bunge api pkai pelita buluh..??

:-):-):-P

p/s:jgn main mercun kelak merana badan..

Location : Address not available

Friday, August 19, 2011

Pengubat rinduku

Salam ramadhan pd sume kwn2 bloger sume..

Lip lap lip lap,hr ni da 19hr da kte pose..alhamdulillah thn ni pose xla seteruk thn lepas..thn ni kje xbnyk sgt..pukul 11pg da setel da kje..tgh hr smpai ptg bole le aku tdo..hahaha..aku tau le makruh lau tdo lme2,tp bkn hr2 aku tdo pn..lau penat sgt,aku tdo la..lg pn aku ni ade gastrik..ekekeke..skit je..most of te time aku rajin2kn jgak menyapu laman,kemas bilik,cuci set pancing walaupn da bkilat-kilat da akibat hr2 dcuci..rndu jgak nak pg fishing,tp bln pose ni bnyk aktvt ibadat kn..so tpakse le aku membiarkan ikan2 di laut n sungai tu berenang dgn aman utk sementara waktu..

Tp aku bukan nak cite pasal fishing..aku nak cite pasal kerinduan aku pd blog aku y huduh n xbes ni..da lame jgak aku tak hias2 blog aku ni..apatah lg memblogwalkingkn diri aku..aku rase korg mesti xde mud nk jenguk blog aku ni kn?yela..aku wat blog ni pn sbab aku xde pe nak wat sbnarnye..dan saje je nak cube2 jd bloger..rasenye mcm bes je memblogerkn diri..

Mase mula2 aku wat blog ni,aku pkai lappy x's gal aku..siang mlm aku pnjam,smpai die nk pkai pn xle..mase tu bole le aku hias blog  memblogwalkingkn diri aku..sekarang ktorg da ptus,tp still bkwn la..aku segan la da nk pnjam lappy die..so,even kerinduan pd blog aku pn melanda dgn begitu hebat..mcm2 idea berlegar dlm kepala aku utk mengubat rindu tsebut..antaranye.

        

          1-pg cyber cafe

          2-pinjam lappy akak

          3-pinjam lappy sepupu

          4-jual moto dan beli lappy

          5-keje lebih gigih supaya

               dapat gaji lebih

          6-beli no ekor dan menang

               1st prize..hehe

          7-bodek kwn aku supaye

              jual lappy die dgn harge

              y murah..

          8-melakukan rampasan

               kuasa terhadap lappy

               adik aku..

Sbnarnye bnyk lg idea2 bernas dan jge kotor y telah aku fikirkan..tp aku da lpe da n y kotor tu xsesuai utk dtonton dlm pilem ni..itu la akibatnye kalu ade duit tp xmo beringat..mase ade duit,sebok pg joli..pancing sane sini..ble da pokai tmenung je le..

Tp sume tu berakhir pd tanggal 15 jun..cbe teka ape jd?da agak da..korg mst ingat aku kne loteri kn?xbek la,judi tu haram..y sbnarnye hr tu adalah hr jadi aku..moning tu akak aku suruh aku hantarkan die pg kuantan utk soping brg2 kawen die..dpndekkn cite,akak aku bwk aku pg kdai handphone kt komplek teruntum..katenye nk bli hp wt hntaran..usha punye usha,aku ckp kt die bli supaye bli SAMSUNG GALAXY MINI utk hntaran die tu..lg pn hp tu murah je..

Tbe2 akak aku ckp kt mamat kdai hp 2-"ok la..saye nak dua k?"aku tkjut jgak,apsal smpai dua?rpenye mmg die niat nk blikan aku hadiah..huhu..aku pn pe lg,gumbira tak terkate le..sib bek da tue,lau x mau aku melompat keriangan kt dpn kdai tu..so,dgn kecanggihan teknologi SAMSUNG GAlAXY MINI aku pg maxcis center dan tkar prepaid aku jd postpaid n tmbah pakej internet..dan dgn hp kecik ni jgak la aku dpt mengubat rindu aku kt blog aku y huduh n xbes aku ni..

Kpd sume kwn bloger,aku mintak maaf le kalu xdpt memblogerkn dri aku dgn sempurna pd ketika ini..sbab pgerakkan aku amat la terbatas dgn menggunakn hp ni..tp skurang2nye aku da xrindu..kn?kn?

Dan las bat not lis,skrg smbil berak pn aku bole berbloging n berpesbuk..ekekekeke

Location : Kampung Jambu, 26600 Pekan, Pahang,

Friday, July 22, 2011

We livin' it


If u could read my mind u'd say "hey!u're right.." n i don't wanna bother anymore..u're usually righter than i am..n i'm not a very good person,am i?well neither r u..

So let's be through with this one..

Cause some things never change,i know..n we all know,we all still the same human being..we all makes mistakes..no matter what level that we stand..it's not wrong 4 us to b proud of what we r..it's also not a sin 4 us to stand up for what we believed..don't b shy..there's nothing wrong with ur face..neither do ur outfits..rise up ur head..look at them in eyes..give'em a big smile..

How can u b so calm when the truth is sometimes living in the eye of a storm?with everything going on around us..ur friends stabing a knife behind ur back,ur girl is only thinking about her feelings,ur work sucks n ur pockets r empty..well,we always feel comfort in the sounds,when someone that's close to us say "hey,don't worry..our life's like a roller,sometime we up n sometime we down..it'll be ok soon.." come to think about it,it seem like we're going no where..what's the point of all our efforts if we r walking in a circle?we're still lost in this jungle of hate,jealousy n curroptions..

So,what's the purpose of our life?what's the purpose of our feelings?what's the purpose of our mind?if it doesn't have to do with learning to let it go..no more hate,no more jealousy,no more corruptions..just live vicariously through each n every singgle of us..it's the least we can do..just always keep it in our mind,we all live in the same rounded planet..there's no where to go n no where to hide,we r walking in a circle..so,why on earth that we all can still get lost..?

Well..if it's trouble,it'll travels faster n it'll be remembered for the rest of our lifes..couse it's the most fun thing to do..talking about other people's false..making stories,bad stories about the people that we hate the most,or maybe to cover up our weakness..well,sometimes we'll use it to impressed girls or boys..is it really works?sometimes it is..sometimes we're so deep into it until we forget that we are not much diffrent than the person that we were talking about..or maybe worst..so,what is the use of a mirror if it's just hang on the wall..?

But,where do we go if we no longer walk in that circle?who needs to see what we've done?think about it..

Location : Jalan Bukit Sekilau, Bukit Sekilau, 25200 Kuantan, Pahang,

Monday, June 13, 2011

melayu??

Betul ke org ckp melayu ni penuh dgn adab sopan santun?ape mksud sebenar sopan santun??adakah dgn melintas dpn org tua smbil tunduk n hulur tgn 2 da cukup sopan?mcm mne plak care org tua lalu dpn org mude?ape kne mengenanye perbezaan tue dan mude dlm adab kesopanan?hormat menghormati..btl ke ayat 2?atau cume patut hormat je..menghormati 2 campak je ke laut..??y mude mesti hormat y tue..y tue kne hormat siape??
sorg y berbangse cina dlm keadaan mabuk pernah berkate.."kalu tarak tipu itu bkn cine..kalu tarak berlagak itu bkn melayu ma"org mabok mmg ckp merepek..tp ade btl jgak y die ckp psl melayu 2..skali pndang mcm vvip,pkaian mahal2,krete besar,spek hitam 24jam melekat kt kening..sembang sume cntik,bisnes juta2..rupenye kerani je..yela,lau kje goverment mmg senang nk buat pnjaman kn?
biase dgr org cina sembang melalui telefon mcm pakai microfon..tp dorg sembang pe ekk??kite melayu kalu sembang pasal baru blk clubing,baru blk obesis,baru buat pkre gile2 ngn kwn kalu bole nk pkai 10 microfon..bg 1 dunia dgr y kte ni hebat wt bende2 bodoh..bile bkumpul ngn kwn2,aku lah orgnya..aku lah y paling hebat..tp bile duk sorg2,buat muke kesian plak??
bile berlakunya sesuatu bencana kt negara org n media2 masa n elektronik sume memaparkn cerita2,gmbar2 n video2 y menyedihkn,kte sedaye upaye nk mmbantu...tp jiran sblah umah kte berbelas tahun hidup dlm kesusahan,sblh mte pn xpndang..ble kte nmpak org susah,akan timbul perasaan kasihan n kte akan membantu..ade y bernasib baik dpt masuk rancangan BERSAMAMU d tv3..tp btl ke sume dtakdirkn hidup susah?btl ke mereka xmampu untuk mnyara hidup mereka?atau mereka adalah sorg pemalas y bernasib baik?tp ptut ke kte siasat terlebih dulu sblm membantu?atau terus mngikut sensetiviti perasaan??
pertama kali bertandang ke tmpt org,mesti bg salam,senyum,jgn sombong2,ringan2kn tulang..bile da mesra,kne buat lg ke sume 2??atau cume kne pandai bodek untuk kesenangan diri sendri??adakah pendapat dan nasihat dr org lain itu mnjatuhkan maruah kte?mane y lbh penting?mengekalkan maruah,atau mnjadi sorg y lbh baik??dan..btl ke Hang Tuah 2 wujud?adakah melayu masih d dunia??

Wednesday, May 25, 2011

korupsi..

slm..

aku tgh bengang ni beb..baru2 ni aku blk kg dgn ht y gumbira tbe2 btkar jd panas membara..nk aku cte?ok2..aku cte..
1 pg kt kg..mcm biase le aku bgn awal2 semate2 nk lpak kdai pokde pekene roti canai cik n teh tarik maklong..sesampainye aku kt kdai pokde,aku lepak le 1 meja dgn toki2 n 2,3 org mmber aku..baru je melabuhkn punggung,tlinge aku d sajikn dgn cte panas..
org kg aku sume x puas hati dgn tok pat n tok penghulu..dorg ckp tok 4 n tok pnghulu xadil..pilih kasih..kalau de bantuan kerajaan,dpt ke pihak y xspatutnye..agropolitan..ramai pnduduk y layak menerima bantuan tersebut,tp y dpt adalah kroni2 tok 4 n tok penghulu..perumahan murah y baru siap d bina d RKT SALONG,ramai pendatang2 asing y bkahwin dgn org tmpatan y dpt rumah tersebut..sedangkan rakyat MALAYSIA y mnjadi pnghuni kg tersebut n kg berdekatan masih ramai y layak mndapat rumah tersebut..
cerite kedai kopi mule mnjadi hangat..ade y ckp tok 4 n tok pnghulu berdendam..kpd spe2 y pernah berdiri utk menegakkn hak masing2 sbgai pnduduk asal dan membangkang kputusan tok 4 n tok pnghulu,mereka akan d pulaukn oleh tok 4 n tok pnghulu..
pernah sekali aku pg majlis pertunangan anak tok pnghulu,aku jmpe sorg pndatang thai n berbual2 la sblm aku blk,tbe2 dtg tok 4..aku hulurkn tgn tuk bersalaman..sblh mte pn xdlayan...tp tgn tok 4 d hulur pd si warga thai tsebut..n tok 4 bertanyekn pasal ikan haruan y mahu dhantar oleh si thai ke rumah tok 4..y aku peliknye,da bertahun2 warga thai 2 menetap d kg aku..ade le 5,6 kali dorg kne tgkap..tp dorg dtg blik..pakai pas lawatan,tp bkerja mcm2 kt kg aku 2..siap beranak pinak lg n dpt tanah lg..heran jgak aku..
sbnarnye,aku xpernah nmpak tok 4 kg aku lepak d kawasan jajahannye..org2 kg aku pn,baik y tue atau y muda pn xprnah nmpak tok 4 mnjengok kg..tp ble tbe mse tuk mngundi,baru la masing2 mnunjukkn senyuman n keramah mesraan...
aku pn xtau pe nk jd dgn kg aku..pemuda2 y berpotensi sumenye terabai..kadang2 aku dpt rse aura putus asa dr sume org kg aku..ayat y slalu aku dgr dr org kg aku ialah:"ble die nk pakai kte bru le nmpok mke.."n kwn aku pnah cte mse mle2 tok 4 dlntik utk jawatan tok 4 kg,anak die meluahkn perasaan risau..
tp y aku pasti,dr 10 cte org2 kg aku,cume 6 or 7 je y bole pcye..aku cme bole mndoakn y sume ni akn berakhir..semoge kg tercinta djengok oleh arus pembangunan y positif..amin..

Wednesday, May 18, 2011

lulus

saat y dtggu2 telah tibe..2 minggu lepas aku bkje keras..terik mentari,hujan basah,lapar dahaga n penat lelah x ku hiraukn..sumenye gara2 nk kmpul duit utk pg fishing kt laut..1st time nk pg ni,da lme idam2kn nk fight dgn monster fish kt laut 2..tp jauh d lubuk ht,aku khuatir..mabuk ke aku nnt kt laut luas 2??aarrrhhgg!!sume 2 tolak tepi..lau xcube xtau..kn?kn?kn?
mse cuti aku habiskn kt kdai2 pancing..duk usha mesin n joran..smbil2 2 aku wt mke xmalu tgur mat2 n otai2 pancing y singgah bli brg..da mcm wartawan nk wt program pancing da aku mse 2..2 la kalu da gile pancing,mcm2 perangai le jdnye..
hr last sblm btolak ke laut,pkngah aku kasi obat mabok laut dr indonesia..cap kapal terbang..baik pnye..ahaks..tp aku xmkn pn obat 2..sje nk uji tahap kecergasan fizikal..kalu mabok sia2 je..ahaks..n ni de ckit pic kenangan y xkn aku lupekn smpai ble2


 tgh kontrol darah gemuruh..takut mabokk!!

 kwn sekaki pancing y sgt2 terbaik..sorg sahabat..:)

 bot y d sewa..pokya y punyaaa!!

 kwn sekmpung..xstrim anglers jgak..

 da catch..:)

 bgaye d pg hr bsme hasil tangkapan org lain...ahaks..:p

 pokya...!!(y pkai topi mngkuang kt blakang 2)

padil..pemegang rekod tangkapan pling bnyk..mke bangga gle..

alhamdulillah,aku xmabok pn.kwn aku ckp:"bereh r 2,kire LULUS r mu ke laut"...akan ku repeat mggu hadapan yeeaarrrrgghh!!\m/

..

tauhu sumbat

org ckp hidup ni mcm pentas opera dunia..mcm lgu kmpulan wings 2..lbh kurang la...
manusia adalah hero n heroin,para binatang plak plakon tmbahan n tumbuhan plak ialah prop..
filem blockbuster ni blnsung bkn dlm mse sejam or 2jam,tp btahun2..mcm2 cte y ade..ade aksi ganas,percintaan,komedi,suka duka n mcm2 lg..
dpendekkn cte,aku nk siarkn filem kehidupan aku y bru 1minggu siap dbikin..hr ni tayangan perdana..minggu lepas aku hepi sesgt sbab nk pg mancing kt laut..1st time mmg sgt2 xcited la..tp xlme aku hepi,blom pg laut lg my gal da spoilkn mood..ktorg fight kaw2..so,aku pg mancing ngn hati y xbes..
blk dr laut,aku fight ngn my dad plak pasal rumah...kple aku mkin serabut,aku luahkn sume pd my mom,siap ceramah motivasi lg kt my mom..sume y aku pendam dr kecik aku luahkn..
a few days later,aku fight plak ngn my lil bro n my mom also,pasal rumah jgak..pkre kecik je..tp kple aku da pnuh sgt..mcm2 prob dsumbat dlm kple aku ni..dlm mse sminggu bom atom y tsimpan dr zaman perang dunia pertama dulu meletop..kebabom!!
aku gtau my gal dgn niat nk mngadu nasib,tp mngkin aku da bnyk sgt wt salah..my gal da gv up da dgn hubungan kami..die mcm biasenye xtau nk pjuk aku plus wt xtau coz mara kt aku..last night ktorg broke up..
more prob telah disumbat dlm kple aku..xde 1 pn y setel lg..god..!!my life's sucks!!

Friday, March 25, 2011

terkenang la pulokk..

guling kiri..guling kanan..meniarap..terlentang..lpas tuka,tuka lg cenel radio..mate aku still terbeliak..mcm2 da angan2 aku mlm ni..nk jd kaye mmg wajib da..biri2 y aku kire pn da xmuat kalkulator da..aku cbe care olskul..labi stail.."nk cri kayu" pn masih xle tdo..hhhaaiiii~~

tbe2 aku terkenang zman kanak2 aku..

mse 2 aku umo 5thn..sorg y sgt2 nakal,ligat,hyper n degil yarabbi..mse 2 aku skola tadika kt balai raye kg KUALA MENTIGA..thn 1988..kawasan pendalaman..mne cukup kemudahan asas lg..jln tar pn xde lg mse 2..eletrik pn mlm je ade..lau nk tgk cte hindustan kne pg uma jiran,byar 20posen duit minyak generator..hakhakhak..
aku ske pg skola tadika sbab makanannye bes..n ade bnyk mainan serta kwn2 y rmai..mse rehat sume berebut2 pg dapur..sbab spe lmbat dpt mangkuk y ade kesan kuku hantu..hakhakhak..mse mkn pn belumba2 sbab spe lmbat xdpt main krete n jongkang jongket..biasenye pas mkn le aku slalu cr gaduh ngn kwn2..pnh skli 2 aku bantai blakang anak sedare cikgu dgn penumbuk maut aku ni..pe lg,meraung sakan le die..pas2 aku lak kne bantai ngn cikgu..ekekeke..
kenakalan aku lbh terserlah ble da blk uma..y jd mangse ialah adik laki aku n akak aku..mse 2 ktorg baru 3 beradik..adik2 aku y lain dlm telor lg..hakhakhak..mcm2 bencane alam y aku cetuskn..lau bln puase,asyik tuduh adik n akak aku xpose..pdhal aku pn xpose..hakhakhak..si adik aku 2 plak pantang tgk org ade mainan,kompom die nk jgak..lau nk y lain xpe la..ni tak,mainan aku jgak y die nk..arwah nenek aku blikan aku mto vespa mainan,eh~die nk jgak...sib baik akak aku baik ht..die bg adik aku kuda kepang die..

pnh 1 ptg 2 mak aku nk pg uma ahli mesyorat tingkap die..kbetolan aku tak pg merayap ptg 2..pe lg,merengek le nk ikot..mak aku lak xde mood nk bwk aku jln2 ptg 2..slumbe je die tinggalkn aku..aku pn mcm kne sawan le..beguling2 atas tanah sambil menynyikan lagu rock kapak versi hardcore..dlm hati menagih simpati le..konon2nye mak aku akan bwk aku jln..sebelah mte pn mak aku xlayan..beguling la ko kt situ jan..mak aku pn dgn gaye femininnye mengkickstarterkn honda c70 die..msuk gear 1 dgn sedikit terwili.dan trus pergi meninggalkn aku..
secare automatiknye aura kedegilan aku meningkat ke tahap super saiya..aku bingkas bgn n lari mengejar mak aku y sedang memecut honda c70nye tu..naluri sorg ibu,mak aku menekan brek kecemasan seperti aksi sorg pelagak ngeri...die pg kt aku n pjuk aku spaye blk uma..nmum aura kedegilan aku da d tahap ekor 9 da..xle dkawal lg..aku meraung2 nk ikot jgak..pukk!!pakk!!pukk!!pakk!!..hambik ko..pdn mke aku kne penangan dgn mak aku..mak aku kembali ke honda c70nye n pergi meninggalkn aku..saat 2 aku rse dunia ni nk kiamat..rse sedih sprti kehilangan sorg ibu tercinta..raunganku mnjadi syahdu..
namun pantang cucu MAT SAM(arwah atok aku)menyerah kalah..dgn tahap kedegilan y tertinggi,aku tukarkn mnjadi semangat y berkobar2..demi negare tercinta,aku nekad mengejar honda c70 mak aku 2..dgn t-shirt bergambar,sluar pendek dan berkaki ayam,aku bermarathon sejauh 3km sambil menangis..d tgh jln aku d tegur oleh slh sorg jiran aku,namun niatnye y baik itu ku bls dgn laungan heavy metal..die pn blah n membiarkn aku trus bjuang demi ibu tercinta..
selang beberape ketika,aku pn sampai le kt uma ahli mesyorat tingkap mak aku 2..mak aku terkejut tgk aku tercongok dkat honda c70 die..laungan heavy metal aku bertukar jiwang leleh dan syahdu meraih simpati n kasih syg sorg ibu..smbil mengesat2 air mte dgn baju n mte y terkebel2..aku maju selangkah.."tggu situ!!!"mak aku jerit smbil mncari ranting kayu..dlm ht aku,bule pe'edoh da ni..yep!1 libasan padu maut hinggap d betis aku ptg 2 dan jge cubit-cubitan d pinggangku..aku kembali ke genre asalku td iaitu heavy metal..mak aku dukung aku,taruk dlm bakul honda c70 die,mengkickstarter,msuk gear 1 smbil sdikit wili dan kami pulang ke ruma..maka tergendala la mesyorat tingkap mak aku ptg 2..
lg 1 bencane alam y aku xle lupekn ialah mse aku melepak kt kdai kopi arwah nenek aku..aku,akak n adik aku ske lepak kdai nenek aku..sbab bnyk gule2 n cekedis..akak aku ske gule2..aku ske gule2 n buah kurma..adik aku xkisa,bg le pape pn..sume die bedal..1 ptg 2 nenek n atok aku kluar..tinggal le aku 3 beradik..akak aku encas,kne jge aku n adik aku..oleh kerane aku ni jenis y tak mkn saman..maka bermula la plan tuk mnjahanamkn kdai nenek aku 2..aku racun pmikiran akak aku supaye join skali..tp akak aku xnk..die nk main anak patung die je..adik aku sebok dgn roti je..so,aku btindak bersendirian..tp aku hasut akak aku spaye jd tonto..aku pn mle le membedal gule2 n kurma..pas2 lari2 dlm kdai,sepah sane sini..pnt lari,mkn kurma..pas2 lari lg..pas2 mkn gule2..pas2 mnum air botol F&N..
tbe2,nenek aku blk,akak aku leka dgn anak patung die..mcm ninja nenek aku bgerak ke arah aku..senyap..xde bunyi pn..sedar2 praappp!!penyapu lidi hinggap atas blakang aku..bertubi2 serangan dr hokage..aku pn mnggunakan jurus ngauman singa la..akak aku cbe memujuk nenek supaye behenti..namun usahanye sia2..malah die pn turut kne marah..ape la daye sorg akak y baru berumur 6thn nk melawan kudrat sorg nenek demi untuk mempertahankn adiknye y tersayang..ptg 2,aku nangis smpai mahgrib..
aku kecewa dgn akak aku ptg 2..aku kecewa dan marah sbab die blah je lpas kne marah oleh nenek 2..aku sakit hati sgt2..tp besoknye aku terdgr arwah nenek n mak aku bergosip tentang akak aku..dorg bergosip pnjang lebar..namun aku paham intipatinye...dorg bangga dgn akak aku..mak aku y pling bangga ade anak perempuan y sgt2 syg kt adik2 die..sbnanye ptg 2,nenek nmpk akak aku menagis sbab xmmpu nk selamatkn aku dr hukuman 2..lpas mndegar gosip dorg 2,tanggapan aku terhadap akak aku mle berubah..bermula dr hr 2,aku rse sgt2 syg kt akak aku..dan sbnanye smpai skrg pn akak aku masih lg akak y same seperti dulu..love u sis..:-)
tanggal 02 july 2011 akak aku bakal jd isteri org..xsabor nak nynyi lgu slmt pengatin baru..n 2 ol my pren here,jempot le dtg mkn nasi kenduri nnt ye..??

Tuesday, March 22, 2011

sahabat..

                                                                          asslmkm..
ABU..jgn selok ok,kuan nk tulis pnjang kali ni..xkire..huh!!

xtau knpe skrg ni aku rse sgt2 tersisih..kwn2 rmai..tp sume duk jauh2..y dkat plak rmai da kwen..y blom kwen nk kte kwn mcm bkn kwn je..cr aku mse xde duit nk lpak kdai mnum teh tarik je..ble aku blk kg,kwn2 mse kcik2 dlu rmai y dh tjbak dgn najis dadah..dorg xnk kwn ngn aku da coz dorg ingat aku jd informer polis..lantak korg la..aku pn mls nk kwn ngn penagih..tggl bdk2 y bru nk naik je..tpkse le aku join bdk2 y mse kcik2 dlu aku timang2 n cium pp masing2..ble da besar xpndai nk respect org tue plak..hhhaaiii~~~
susahnye nk cr kwn y bole kongsi susa senang..kwn y phm aku,y aku rse selesa n selamat untuk cte masalah aku..kwn y tau aku tgh murung even aku sorokkn dgn gelak ketawe n gurau senda..kwn y xjemu mlyan sume kerenah aku..dan jge kwn y mmbiarkn drinye dfahami oleh aku...atau dlm erti kte lainnye..SAHABAT..
aku sgt2 rindu pd sahabat aku dulu..dorg sume lbh tue dr aku..sbnarnye dorg 2 abg angkat arwah spupu aku..MAT BOND..WAN, abg die NIE..n sorg lg ATAN JEBEN..3 org ni adalah SAHABAT aku..mse 2 aku study lg kt INSTITUT LATIHAN PERINDUSTRIAN GEBENG..aku duk hostel,tp lau cuti aku jarang blk kg uma fmili aku..mse 2 fmili aku agak bergolak..aku ske lepak uma mk sedare aku kt SG ISAP KUANTAN..kt situ le aku knl dgn 3 SAHABAT aku 2..
mse 2 aku sgt2 muda n xmatang..disebalik pergolakkn dlm fmili aku,kehilangan arwah nenek tersayang aku n jiwe aku y meronta2 nk kebebasan..aku cbe jd jalani hidup y same mcm kwn2 skola aku..iaitu smbiung study..aku nk sesgt smbung study 2,tp aku sedar fmili aku xmampu..akak aku pn still study,adik2 aku pn ramai lg y skola..sbgai sorg anak lelaki sulong,ht aku berbelah bagi antara pendidikan aku or pendidikan adk beradik aku..tp demi untk tdak mnghampekan permintaan mak aku,aku apply le ILP GEBENG..2 pn sbab xbnyk pkai duit..byar yuran pndaftaran rm600 lbh,pas2 bln2 dpt alaun rm100...so,xpyh le mak aku bg duit blnje tiap2 bln..skli skale 2 ade le..tp jimat le sikit n bole kasi kt akak n adk2 aku y lain sikit..
tp godaan jiwe mude aku mse 2 mmg kuat..sorg bdk kg y bru nk knl dunia,mcm2 le bende y nk dcube..pengaruh rakan sebaye pn sgt2 le kuat..mse skola aku sebok merempit..arwah nenek aku y bnyk menanggung kos rempitan aku 2..tp aku slalu le jgak tlg arwah nenek kt kebun..tanam tebu,jagung,pisang,keledek,ubi kayu n mcm2 lg..kadang2 aku tolong kutip getah sekerap..dpt le rm10 skli tlg..aku pn pnah jgak ikut bapak sdera aku kje kt ladang tembikai semate2 nk dptkn duit untk merempit..
ble msuk ILP,aku sebok nk main muzik plak..mse 2 rmai kwn2 SKIN HEAD..Oi!!so,dress up kne le ubah..dr sluar biase jd sluar ketat..rmbut mmg da mcm mawi coz ILP mewajibkn sume student berambut ala2 mawi 2..kasut plak,kne pkai kasut converse mse 2..pling kurang pn slipar jepon bintik2 2 mst ade..aku pn xphm jgak..tp 2 le y kwn2 aku pengaruh aku mse 2..ade jgak y ajak isap ganja n mnum arak..tp sib baik xtergode..buli membuli adalah wajib..aku adalah salah sorg otai kt ILP mse 2..sume bdk2 y bkn dr kuantan or pekan xkn berani nk sentuh aku or kwn2 aku..spe cr pasal mmg lebam biji mte 2..tp aku xpnh le melebamkn mte bdk2 2 sume..aku just story kesah2 imaginasi aku bergaduh pkai parang n kayu beluti je..pas2 dorg respek le..hakhakhak..
aku semakin hanyut...tbe2 3 org SAHABAT aku ni muncul dlm hidup aku..slow2 aku diceramah n dnasihat oleh dorg..aku kmbali nmpk jln y lurus..mjur le aku da praktikal n kluar dr hdup d alam kegelapan hostel..tp rempit kembali lg..coz 3 SAHABAT aku 2 mat rempit jgak..hehe..tp cahaye rempit dorg 2 da smakin malap..cme cahaye rempit aku n 2 spupu aku je baru nk mnyinar kembali..kali ni rempitan aku smakin ganas..tiap2 mlm aku n 2 spupu aku kasi huru hara bndar kuantan..lumbe haram sane sini..bgegar balai polis kuantan kalau kami b3 kluar..(hakhakhak...kasi bes sikit cte)aku jd pomen y smakin mningkat ilmunye..knl rmai lg mat2 rempit n pomen2 y bgus2..tp sume keseronokkn 2 dbantu oleh 3 SAHABAT aku y xjemu2 menyelitkn nasihat n teguran..
mle2 aku pkai mto HONDA C70 mak aku je,pas2 mak aku blikn RXZ..rm1000 je..sekenhen..tp hampir 50% perblanjaan aku untk bsronok dtggung oleh 3 SAHABAT aku..50% lg aku dpt alaun praktikal n gaji dr kompeni tmpt aku praktikal 2..mse 2 3 SAHABAT 2 jgak la y mnumpangkn aku dbwh bumbung y dorg sewa b3..aku da xle tompang uma mk sdare aku da mse 2,coz rmai lg spupu spapat aku pn tompang skaki..
aku sgt2 btuah sbab jmpe 3 SAHABAT aku 2..dorg bnyk mngajar aku mnjd matang..aku mle knl erti persahabatan y sbnar..susa senang mse 2 aku kongsi dgn dorg..masalah fmili,tmpt kje n percintaan sume kami kongsi dgn rse PERCAYE n TANPA rse SEGAN SILU..ble de prob je mst p kdai bli kuaci cacer 2bungkus,air coke 3 tin n soya kotak besar 2kotak pas2 p lpak tepi jeti kt TANJUNG API smbil mancing...even ikn xdpt,kami blk uma dgn ht y gembire sbab kami sedar y kami ade SAHABAT..kalu dpt ikn,2 kire bonus le..coz jmat duit xpyh p pasar bli ikn lg da..:)
sgt2 rindu kt korg sume..WAN,ABG NIE n ATAN..semoge korg hidup bahgia walau d mane korg berade..harap2 dpt jmpe korg lg suatu mse nnt..GOD BLESS U GUYS..

Wednesday, March 16, 2011

Igauanku..

mimpi..
de org ckp mimpi 2 mainan tido..
de plak y ckp mimpi 2 godaan syaitan..
tp sume org pnh mengalami mimpi kn??
tp x sume org pnh mimpi basah..ekekekeke..
aku n kwn2 aku pnh mimpi jtuh bangunan pas2 tersedar dlm keadaan tkjut..arwah nenek aku ckp,roh p jln2 mse tdo..tp kalu ye pn nk jln2,jln le kt jln raye..p melawat zoo negare ke,p shoping mall ke,x pn p tgk wayang kn bgus duk diam lam panggung 2..y p panjat bangunan tggi 2 wtpe??
tp sume 2 biase...ramai org pnh alami mimpi mcm 2..
y aku nk cte ni psl mimpi seram aku..pelik sbnanye..err..kalokor kot??tah le..aku pn xphm..
mse 2 aku skola rendah lg..tah darjah bpe,aku pn xingat..siang hr 2 mcm biase je..p skola naik bas,blk pn naik bas..blk skola mkn,pas2 tido jp...bgn tido meronta2 nk p main tp kne pkse bace buku teks..ptg 2 bru dpt main snapang terong(snapang kayu y menggunakan getah gelang sbgai pelancar pluru buah terong pipit)
mlm pn mnjelma..tgk tb smpai kul 10,pas2 msuk blik dgr radio smpai tlelap..
tbe2 je aku tgh jln2 ngn kwn aku y aku sndri pn xknl..tgh syok borak2 smbil jln2 2,tbe2 sbuah kereta proton saga(saga lame)bwarne kelabu taik anjing tbabas melanggar busut dpn aku..aku ngn kwn aku td 2 blari mnuju ke arah krete tsebut..dgn niat untuk menyelamatkn mangse nahas,aku meluru k bahgian pmandu..tp pelik,dreba die xde??ble aku toleh blakang,sorg lelaki menegur aku.."dik,bole tlg repair krete abg ni x?rosak la dik"aku jwb.."bole..cbe abg bukak bonet.."ble bonet tbukak,aku pn tgk2 le pekebende y rosak 2.."abg,ptut la rosak..wasir die hilang ni bang.."aku cbe jelaskn keadaan krete pd brader 2..tbe2 mke die berubah..gigi die tumbuh taring,mke die pucat,die cbe terkam aku..tp aku sempat elak n lari skuat hati aku..die kjar aku,aku lari mkin laju...kwn aku td tah kemane hilang..aku pn xtau..
dlm keadaan ketakutan,larian aku mkin laju..aku xpndang blakang pn..aku lari meredah hutan,smakin laju..
tbe2 seekor harimau muncul d hadapanku..harimau 2 pndang aku pas2 berpaling...aku dgn pantas melompat ke atas badan harimau 2 n harimau 2 bwk aku lari..lebih laju dr larian aku td..sehingga la smpai ke sbuah tasik y pnuh dgn teratai..tp harimau 2 xbenti pn..die terus je lari..larian harimau 2 sgt2 laju smpai die bole lari atas air tasik 2..
tbe2 aku tsedar smbil kaki aku meronta2 mcm tgh belari ketakutan..aku bgn dr katil,capai al-quran kt almari,taruk sblh bantal aku n smbong tido..tp smpai skng igauan aku ni masih segar dlm ingatan..aku mcm tertanye2 pe maksud igauan aku ni..huuurrrmmm????
harap2 da tue2 ni xngigau mcm 2 da..lau nk ngigau jgak,ngigau dating ngn maya karin...ekekekekeke

Tuesday, March 15, 2011

yess!!!

mmmuuaahahahahah!!
yess!!aku sgt2 gumbira...akhirnye ko tewas juge d tgn aku..!!slame 2 thn ko duk memperlekehkn kebolehan dan bakat aku..mmg ko sgt2 bernasib baik slame ni..mentang2 la aku bz,ko persendakn aku plak??ko mmg xberhati perut..sanggup ko mempermainkn perasaan aku slame ni..ko buatkn aku jd xtentu arah..ko buatkn aku hlang keyakinan diri..slame 2 thn aku duk perhatikn ko senyum dan ketawa..malah ko bernyanyi2 d hadapanku..hanye tuhan saje y tahu betapa sakitnye ht aku melihat ko mempermainkn aku....


sekarang ko trime la balasannye wahai ikan toman..mmmuuuaahahaha...!!puas ht aku...yesss!!

tsunami..

sori..aku bkn nk cite pasal tsunami kt jepon 2..tp aku nk cite pasal tsunami y mlande dlm hati aku ni..

ombak rindu kt blog  setinggi 5 meter melande diri aku..hampir lemas aku d buatnye..
sib baik mlm ni dpt jgak aku naikkn layar..lau x,tah ke mane le hanyutnye aku ni..
tp ombak tsunami y pling dasyat ialah setinggi 30 meter..telah melanda pantai barat hati aku..pd mase 2
sumenye hancur bekecai..
plan aku hampir2 bjaye..oh ye,utk pengetahuan korg post "jiwe kaco" 2 aku tipu je..sori sume..
aku sengaje tulis post 2,dgn harapan si die akn terbace n kuciwa..
yep!tekaan aku tepat skli...die terbace post 2 n sgt2 kuciwa..plan bjln lancar..
maka tsunami y amat dasyat telah melande..memusnahkn sume benih2 cinta y d semai..tgh syok tsunami melande,tbe2 taufan dtg tompang skaki..ape lagi,melayang la sume kate2 kesat akibat kekuciwaan n kebencian..
aku cube meredah badai n menepsi sume kate2 dgn segale kekuatan mentalku..nmun kekuatan tsunami cinta telah menghanyutkn aku kembali ke pantai..aku cume ingin die bahgie..aku xmampu tuk merialisasikn impian die..aku xnk bg harapan y aku sndiri xpasti..
tp..aku tewas..aku xmampu melawan tsunami cinta y maha hebat..2,3 kali aku cbe lepaskn die..tp xsmpai 1 hari aku da pn rindu kt die..akhirnye aku sndri jd pembelot..aku belot pd plan aku sndri..plan tuk melepaskn die mncapai kebahgiaan..aku still berharap y die akn pertimbangkn sume y tlah aku terangkn pd die kt mcD TC hr 2..aku akn bahgia ble die bahgia..but 4 now,i'll try my best dear..

Friday, February 11, 2011

rumahku syorgaku

07.02.2011..tarikh keramat bg sume kenangan zaman kanak2ku..
tarikh ni jgak adalh tarikh bermulenye lembaran baru bg kenangan zaman dewaseku..
sgt sedih ble terkenangkn sume mercu tanda kenangan suke duka zaman kanak2ku akn d robohkn..:(
my lil brother is helping my mother..

my old living room..:(

my mom's n my 2 lil brothers's room...:(

a view from outside my "dapor"..:(
almost done..:(
this is where the 2nd tv+astro were placed..:(

sedih sesgt..walau secntik istana kaca skli pn rumah baru aku nnt...xkn dpt memujuk ht aku dr trus mnyayangi rumah lme..gd bye home..:(
selamat dtg keselesaan...yey!!!..:D
thanks 2 my sis n lil bro sbab berabis duit tuk bg keselesaan pd mak..love u guys..:)

Tuesday, February 8, 2011

jiwe kaco..

pernah x korg kapel dgn org y korg xsyg??

hurrrrmmm..pelik jgak bunyinye kn??tp 2 la hakikatnye y blaku pd aku..
aku pn xtau mcm mne bole jd cm 2..mybe aku desperet sgt kot..ye la..umo da mkin tue..fmli n sdre mare duk push dgn bertanye soalan "angah mkwe mne??ble nk kwen??"adoi..!!
aku rse sume ni berpunce dr nasehat kwn aku.."ko jgn la memilih sgt.."
so,aku xpilih le..aku cbe tuk trime die seadenye..die sgt2 baik..die slalu bimbing aku ke jln y benar..tiap2 hr jumaat die kompom sms aku "may ALLAH open ur heart 4 friday prayer"..
aku cbe pujuk ht aku tuk mncintai die..tp sbnarnye dr mle lg aku xde feel..aku just ske kwn je ngn die..
kdang2 aku pkse ht aku spye syg die..in d end,aku jd murung..
nk je aku ckp kt die,"awk,sy xde feel dgn awk"..tp aku xsmpai ht..aku tau mcm mne seksenye ble bpisah..
mybe aku still syg kt "F"..ye..!!mmg!!aku syg "F" lg..!!tp sume 2 da lme blalu..knpe aku mst ingat "F" lg?? fuck!!..my life sucks!!..skng aku xtau nk wt mcm mne..ptut ke aku truskn hubungan dgn gurl y aku xsyg hingga ke jinjang pelamin??

Monday, February 7, 2011

rona-roni rumahtangga...

ISTERI:abg,ank kte tu da besar kn?da 6thn da umo die..
SUAMI:ye la ling..pejam celik da 8thn kte kwen..
ISTERI:abg..abg xrse segan ke dgn ank kte??
SUAMI:segan??knpe plak nk segan dgn ank kte tu ling??
ISTERI:sy segan la bang..ank kte 2 kn da besar..msti die phm pe y kte ckp dan buat..
SUAMI:abg xphm la..ling ckp pe ni??cbe trus trang dgn abg...??
ISTERI:ala abg ni..xphm ke wt xphm..??saya rse segan la nk ajak abg projek lau ank kte ade..
SUAMI:yela ling..abg pn mcm 2 jgak..abis tu kte nk wt cmne ni ling??
ISTERI:saya rse kte kne pkai kod rahsia la bang..akak sblh umah pn pkai kod rahsia jgak..
SUAMI:eeemmm...bgus jgak idea 2 ling..tp ape kodnye??
ISTERI:kte pkai...typewriter..ok x bang??
SUAMI:ok..abg on je..

1 hr si isteri sedang asyik bergosip brsame jirannye..tbe2 si suami y outstation slme smggu pn pulang..

SUAMI:laling..abg nk typewriter la...
ISTERI:ala abg ni...pg la ambik sndri..ade kt atas almari tu..(terlupe kod rahsia)
SUAMI:ling...abg bkn nk typewriter y tu..
ISTERI:abis 2 mne de y lain lg bang..y tu je la pemberian arwah ayah abg dulu kn??

si suami y kecewa trus msuk ke bilik...d dlm bilik anknye sedang bermain sorg diri..

SUAMI:boboy..pg pesan kt mama..ckp papa nk typewriter..ckp kt mama,papa nk cpt k??
ANAK:mama..mama..papa nk typewriter..
ISTERI:boboy ckp kt papa,typewriter tu ade atas almari..suruh papa ambik sndri k?

sedang si isteri asyik bgosip,tbe2 si jiran bertanye tentang kod rahsianye..si isteri tersentak krana tringatkn "typewriter"...lalu bingkas bangun mninggalkn jirannye terkontang-kanting sorg diri..
apabila smpai d bilik d mana si suaminye berada...

ISTERI:maafkn saya bang...sy terlupe la...abg nk "typewriter" ke??
SUAMI:xpe la laling...abg da tulis tgn da..

Friday, February 4, 2011

ketentuan illahi..

xtau mcm mne aku nk gmbarkn..
yep..aku sedih..tp aku xnangis..
smlm nenda aku pergi bertemu yang maha esa..
walaupn arwah hanye nenda saudare aku,tp aku rapat jgak dgn arwah..dr kecik aku slalu bertandang ke rmh arwah..lpas blk mngaji al-quran..lpas klass tmbahan,mse main2 dgn kwn2,aku slalu sggah rmh arwah tuk mnghilangkn dahage..kdang2 aku dpt mnghilangkn lapar skli..ahaks..arwah sgt2 baik..pernah jgak arwah bg aku duit blnje pg skola..lau hr raya,rmh arwah adalah rmh y wajib singgah..sbab hasilnye sgt2 lumayan..ahaks..
tp..hr ni arwah da xde..mse aku kt uma arwah smlm,sume kenangn bersame arwah tertayang smule d panggung kenangn aku..senyuman,gelak tawa dan tangisan suke duke arwah terngiang2 d gegendang memori aku..masam,manis,pahit,masin,pedas dan tawar masakn arwah mncairkn selera ingatan..
aku pasrah..sudah sampai msenye tuk arwah bertemu yang maha esa..
aku hanye mmpu berdoa kpd allah s.w.t..semoga rohnye dcucuri rahmat..al-fatihah..

Thursday, January 27, 2011

kenapa...???

kenape musti malu...???
kenape musti tipu...???
kenape musti sombong...???
kenape musti hipokrit...???
kenape awal2 da pertahankn diri walaupn blom di tuduh pape..???
kenape xbole nk jd diri sndri pd setiap mse..???
dan.......







kenape aku xle tidooooo!!!???
aaaaaaarrrrrggggghhhhhh!!!!!

Wednesday, January 26, 2011

xde rezeki

kwn2 sekg kecoh cte sal hasil tngkapan masing2..
aku duk sebok ngn kje je..
tp ble ade mse free..aku belek2 jgak mesin ksayangan aku ni..
y wt aku bengang dan kuciwanye,mse aku xblk kg air sg cntik je..mcm ikn dan udang y kwn2 aku bwk naik..
tp ble aku blk kg je,air sg keroh la,surut kuat la,air masam la..
aku da lme xtrun sg..sangap beb..puas jgak la ble dpt trun skjap mggu lpas..even xde rezeki aku nk bwk naik pape tngkapn..
akn ku repeat mggu dpn..gogo power rangers..;p

Friday, January 21, 2011

nak update blog!!

tititititititititi..tit...tit..tit..tititititititititt...tit...tit...




congratulation..your blog is now updated..





ekekekkekeke..:)

Tuesday, January 18, 2011

rempit..

Da hmpir 4 thn rsenye aku xmerempit..
hr ahad mggu lpas aku pg le mlawat kwn2 serempitan dolu2..
sje rse rndu kt dorg..aku tgk bnyk kmajuan da dorg ni...bngkel pn mkin bosar da skng..brg2 komplit..sume ade..
ble aku jejak je kaki lam bengkel keramat 2...nostalgia beb..







 ade lg mto trek main support race MOTOGP. n mto sprint y aku bikin siang mlm n aku sndri joki..
bnyk kenangan mto2 2 beb..krane mto 2 la telor aku nyaris pecah...ekekekekke
pape pn..jgn merempit d jalanan..lau xpuas ht..race kt trek laa!!!

lapor..

walaupn td aku da blasah nasi 2 pinggan..tp prut aku tetap lapor..
jom mkn???




buuuuurrrrrrpppppp.....oooppss....sori..ekekkekkekeke

Wednesday, January 12, 2011

soljer of fortun..

2 org bdk kemboja tgh plaster dinding blik sewa bru pkngah aku..
aku pn dtg le mnyebok..

aku:pendek,ka pndai pasang syiling kapor dok??
pendek:bole..tp xde alat..
aku:aok nok alat guane 2?
pendek:mse aku kt kg dulu aku msuk komunis..ade 1 kawasan besar sblh kg aku..aku tukang bwk snapang je..die pnye plulu besar..snapang die kecikkk je..mse 2 aku nk makan pn susoh..aku pakat seludup guni je..isi dlm krete lembu..die pnye tuan tanoh ikot blakang aje..lepas tu sorg kne tembok...pooomm!!abih die pnye kepale..tiggai mulut aje..aku rse kne tepat dekat mke die..aku tgk aje..aku pg dekat..tgk aje le..aku kalau bab perang ni da lalu da..tp pluru die xkuat..kite xtkot pn..haa..tpnye kalau bom itu periuk api bole putus kaki woo...musti putus pnye..mse itu perang vietnam..aku da lalu da..perang thailand..aku ade sane..die ade 2 komunis itu..1 komunis biase..1 lg komunis anak raja pnye..mse itu die org perang..entah mne dtg pluru..aku pn xtau..sdar2 jtuh aje..xde binyi..!!..ini rokok rse strawberi pnye..anak aku ske..die taruk same garam kicap...pndai itu bdk..kecikk...lg tu...ha..ha..ha..
aku:oooww...

@%@#&$(^$^@$^@*$...xphm se habok..

Saturday, January 8, 2011

jandaku..

kemeja kotak2,bertopi meet uncle usin,spek mte htam dan bersluar yenki..
2 la imej aku mse aku bru smpai kt umah pkngah aku..bju rye 2 beb..dress up mcm artis..tp bwk moto kapcai je..ekekekekeke..
2,3 hr aku lepak je..mkn tanggung berok cangkung..skli skale aku g mncing kt kuala phg..dpt le pari sekor..ikn duri xpyh ckp le..mmg bole wt stok mkn sthn..lpas 2,3 hr..jd plak 5,6 hr..ekekeke..aku da mkin bosan da..aku pk aku nk aktvt mlm plak..aku pn jd le musang janggut sejempot..mlm2 kluar lepak kdai mkn..niat aku nk wt bedo'oh ngn org2 tue y duk lepak skli kt kdai 2..tp lepak pnye lepak,xde sorg pn y sporting mcm org2 tue kt kg aku dolu2..org tue2 kt kg aku pntang d tgur..kasi tjuk je..kompom pnjang lebar dorg cte..aku ske dgr org2 tue bceloteh...mmg xkering gusi beb..tp kt bndar pkn ni xde y mcm 2..or mybe aku lom jmpe lg kot..xtau le..
aku pn mkin bosan le ble idea aku 2 xmnjd..tgh aku tmnung sorg2 2,aku tpndang 1 pmndangn y wt aku tbe2 syok sndri..ahaks..aweks...!!cun beb..body lentik..bulu mte pn lentik..leher jinjang..hdung mncung seludang..betis bagai bunting padi..peeerrhhhgg!!aku pn xprasan y mlut aku tlopong tgk aweks 2..tbe2 awek 2 tgk aku..mgkin die prasan aku duk pndang die je..mse die pndang aku 2,mte die kelip2..nk meleleh air liur aku tgk bulu mte die beb..die snyum kt aku,aku snyum le kt die blk..ahaks..pas2 die blah..adus..kuciwa..
puas aku cr die smpai teleng2 kple aku ni..tbe2 die dtg blk..rpenye die kje kt kdai mkn y aku lpak 2..aku pn gne le taktik lme..aku lambai kt die..die dtg beb..sbab aku suh die kre..ekekeke..mse die tgh kre mknan n air y aku mnum 2..aku pn jual mnyk le..tnye nme spe?tggl d mne?da lme ke kje kt sini?mcm2 le aku tnye..die plak mlyn je..pe lg..naik tocang le aku..tgh syok aku sembang ngn awek 2..ade plak pokcik n mokcik ni nk oder mkn..potong btl le..aku xtggu da..aku pn blah je dr kdai 2..
esoknye aku dtg lg..yeesss!!!kdai 2 xrmai org..cme aku n 2 org mnah indon kje kilang je y lepak kt kdai 2..aku pn pggl le awek 2.."ermm...sy nk bli air nescafe tarik,nasi goreng ayam kunyit,smbal belacan dgn air suam.."awek 2 snyum je aku wt lawak poyo cm 2..ekekekeke..lbh kurang 20mnit die dtg bwk mknan y aku oder td 2...aku ajak die mkn skli..die ckp die da mkn..so,aku mntak le die tlg tman aku mkn..die on je...die duk kt dpn aku..smbil aku mkn 2 aku borak2 le ngn die..lme jgak le ktorg borak..tah pe y aku merepek mse 2 aku pn xingat da..tp die cm ske je borak ngn aku..begtu le jgak pd hr2 y berikutnye..
1 mlm 2,pkngah aku ckp kt aku.."mlm ni kte g kuantan ngn anjang.."anjang 2 kwn pkngah aku..da tue kerepot,tp gatai mngalahkn keladi lg...dorg ade projek baik pnye mlm 2..dorg pg ktn sbab nk lepak klab dngdut..anjang pnye plan le 2..pkngah aku ske melayan je..tp knpe aku pn tlibat dlm itu cerita??rpenye pkngah aku nk aku ikut 2 sbab die tkot anjang msuk klab dngdut 2 lme2..lau aku ade,anjang sgan le nk msuk..ahaks..bijak2..aku y jd mngse..xdpt nk jmpe chenta htku mlm 2...
ku sangkakn panas d tgh hr,rpenye hjn smpai ke mlm..tiap2 mlm plak si anjang 2 nk pg ktn..die kne ekor rpenye..so,joli sakan le die..hampeh pnye org tue..7 mlm smggu aku lepak ktn..ht aku da xtnteram da..kple dok mikir kt chenta ht je..naik hangin aku kt org tue gatai 2..lau aku lh msuk dan bgoyang gerudi skli xpe jgak..ni jd bai jaga je kt luar klab 2..sgan le kt pkngah aku..die pn xmsuk..die jd dreba,aku jd bai jaga..org tue kerepot  y si bongkok 3 tu jgak y syok goyang gerudi..hampeh..!!
smggu y hampeh 2 pn blalu..aku da xsbar nk pg kdai chenta aku 2..mlm 2 aku siap pkai perfume lg..mau kasi terangkat pnye..ekekekeke..aku tonggang kapcai aku lju2 mlm 2..xsbar sesgt nk jmpe awek 2..ble aku smpai je aku duk kt meja y slalu aku duk...mmg mje 2 je y aku duk..xnh ag duk mje lain..meja 2 plak cm tau2 je aku nk dtg..ahaks..aku tggu le aweks 2 kluar..tp mlm 2 aku tggu lme sesgt plak..awek 2 xkluar2..tbe2 dtg sorg mamat 2.."ye bang?mnum ape??"aku wt2 le tkjut.."eh?org lain plak ke?y pompuan hr 2 mne?"mamat 2 kte awek 2 da benti kje..adusss!!!kuciwanye aku rse mse 2..da le aku xmntak num hp lg..uma pn aku xtau kt mne..adoi..mlm 2 aku mnum teh tarik je..xslere nk mkn..ekekekke
soknye pg2 lg aku da bgn..tah buang tabiat ape aku hr 2 bgn pg2..ayam pn tgh duk kumur2 tekak lg..pas mndi,bsuh bju.jmur bju,aku panas enjin kapcai aku..smbil 2 aku siap2 le nk kuar pg breakfast..aku pusing2 kt kdai baru sblh petronas..aku tgk cm meriah je kdai 2..aku pn singgah le..aku park kapcai aku dpn kdai..pas2 aku duk mje hjung tp longkang..snang aku nk jentik puntung keretek aku nnt..kdang2 kdai mkn ni xsdiekn ash tray..lme gk aku tggu weter dtg amik oder..lam perut aku ni da mcm org men sistem audio da..tp aku phm beb..org rmai..xckup tgn le 2..mse aku kje kdai mkn dulu pn cm 2 gk..pnt beb..tp kdang2 kasteme ni ade y xphm bahase..dok pk perot die je..pnt lelah org xpk..aku sronok sesgt ble bce berite org kne simbah air panas kt kelantan 2..pdn mke ko..samseng le sgt..ekekekekeke
lbh kurang 35 mnit aku tggu..aku da mngelamun tah kmne da..mklum le pg2 kn..tbe2 aku dgr suare y mcm pernah aku dgr d mlm hr..ble aku toleh je..yess!!chenta htku rpenye..die kje kt kdai 2 plak..tbe2 aku jd cergas..rse nk blari maraton 5000km..die snyum kt aku..aku bls n tnye knpe tkar tmpt kje?die ckp mlm nnt cte..skng bz..aku jd heran plak..mlm?pas2 teh tarik n roti telor aku pn smpai..aku mkn xpndang spe2 da..lapor beb..aku rse aku xkunyah da roti 2..main telan je..tguk teh tarik smpai stgh gelas,muncung pn berasap..lega na..abis sepuntung..aku pn blah..blk uma tgk tb pas2 lelap..sedar2 mkngah aku kjut suh mkn tgh hr..pas mkn aku mndi pas2 kuar g kuala phg..mncing..mne le tau kot2 ade rezki anak2..ekekekeke
ptg 2 aku blk dgn 300gram sotong n 2 ekor ikn selar kuning y aku bli kt eng hong..hampeh..sekor pn xdpt..maafkn abah ye anak2..nmpknye xde rezki korg hr ni..ekekekeke
smpai je kt uma,aku kmas2 brg pncing aku..tbe2 aku tringat chenta aku ckp.."mlm nnt cte"..mcm mne die nk cte kt aku?tgh aku syok dok lyn filing kt dpn uma 2,tbe2..pin!!..pin!!..alamak..awek 2 tau aku stay kt uma pkngah aku rpenye..die dtg naik moto yamaha ss..park btl2 dpn uma..tesengih2 cm bdk sindrom pn ade aku tgk..aku pg dkat die..die ckp kt aku.."mlm nnt awk dtg kdai ye??sye kje mlm ni.."pas2 die blah..xsmpat aku nk ckp pape..
so,mlm 2 aku pg le kdai die..tp aku pg dgn mmbe aku..sebok lak mmbe aku 2 nk ikot..time org nk dating 2 le die nk ikot..adoi..mcm bese le..chenta aku dtg amik oder..pas oder smpai aku kedarah le ngn mmbe aku 2..pas2 awek 2 dtg..die duk kt sblh aku..adoi..mcm bini plak tggu laki mkn..ekekekeke..aku tnye le die sal pkre y die nk cte 2..die ckp die tkar kje sbab gji kt kdai lme 2 ckit..2 je??hampeh..aku ingat pnjang sgt ctenye..tp die ckp die ade pkre lain nk cte kt aku..aku stop mkn..bdebar2 jntung aku..aku tnye die.."ape bnde 2??"dgn slumbenye die ckp kt aku.."y sbnanye sye ske kt awk.."besembur nasi dr mlut kwn aku ble dgr pngakuan ikhlas die 2..aku lak tsipu2 malu..malu gle beb..dpn kwn aku lak 2..kompom blk nnt kne ktuk kaw..tp lam malu2 2 aku hepi sesgt..aku xbtpuk sblh tgn..tp blum puas aku nk nikmati saat hepi aku tu..die smbung lg cte..die ckp.."tp sy ni istri org..mksud sy hr ni sy msih lg istri org..tp esok sy akn jd JANDA org.."skli lg nsi lam mlut mmbe aku bersembur..knyang le kucing dpt mkn nasi goreng pataya mlm 2..aku lak jd kelu..perasaan aku mse 2 mcm jig saw puzzle y slme ni sgt2 susa aku nk cntum,tp ble tggl 2keping je lg nk siap,tbe2 jtuh bkcai..kuciwa beb..mlm 2 aku xckp sptah pktaan pn..cme dgr je awek 2 cte psl kisah hdup die..mmbe aku le y dok mlyn..pntang dgr JANDA..lju je ko lyn..hampeh pnye mmbe..

Friday, January 7, 2011

kembang terhalang

aku ensem??hahahahaha...bole le tahan....
tbe2 aku jd kembang semangkuk...
"awk..jom la kapel..kte cbe la dlu k??mne la tau kte ade jodoh..?"
cm 2 le lbh kurang ayat mnah 2 kasi kt aku smlm..tkjut babun aku mndngornye..
aku knl aweks ni lam club slumbe y aku cte dolu 2..die dgn slumbenye mluahkn perasaan die y suda ptus centa 2 kt lam club pnye chat..die nk tnye pndapat sume mmbe sal bkas bf die 2..ptut ke die kontiniu ngn bkas bf die 2..
ktorg lyn le die..smbil2 2 ade le y wt lawak bodo..ade jgak y duk ngate n ngutuk die..kcoh beb chat mlm 2..
aku ksian gk kt die..so,aku kasi le advise ckit2 kt die..nsib baik pngalamn aku ni luas gk le dlm hal2 centa ni..ekekekeke..tp slang sli le ngn ktukkn ckit..jge standard le beb lam club 2..nnt dorg cop aku mat jiwe2 plak kn??..kre bole thn gk le aku bg advise 2..die pn cm telan bulat2 je pe y aku ckp...bkas bf die 2 criminal..die ckp da bnyk kli die tlg jamin kuar dr lokap..hampeh pnye laki..org da syg gle 2..last2 aku suh die campak je mamat 2 ke laut..biar die mampos..mle2 die xnk..syg sesgt ktenye..aku pn kasi ayat power le..tp bkn ayat mngejas le..aku kasi ayat panas tlinge pnye..last2 die ikut ckp aku..hlang le srabut chat kt club mlm 2..
1 hr 2..aku on9 le..tbe2 die tgur aku.."oii.."aku pn bls le.."oii jgak.."die ckp aku smbong..hampeh pnye pompuan..pd hal aku mmg xnk lyn die pn..ekekekeke..bkn pe beb,lau d lyn t x abis2 nk jiwang..adoi..
tp hr 2 aku lyn le jgak..sbab org da ckp aku smbong kn??kne le slmtkn keadaan..
lyn pnye lyn..die cm da syok kt aku..die siap mntak num hp aku ag..mle2 aku xnk kasi beb..mcm2 alasan aku bg..pnye le bsngguh aku xnk kasi..aku siap ckp y aku ni ade sawan..ekekekekeke..
tp slumbe je die ckp.."aku xkisah la wei..aku just nk kwn ngn ko je..xsalah kn?"
serbe slh lak aku rse..oleh krne aku ni lmbut ht,aku ksi le num hp aku 2 kt die..pas2 die miss kol aku..aku save gk num die..ne le tau tbe2 die kol..nnt die trase plak lau aku xknl die kn??tp rpenye die xkol2 pn..senyap trus..
smlm..aku tbe2 tlupe y aku pnh kasi num hp kt org..so aku on9 le..aku ace cbe try tes tnye kt minah jiwe 2..sib aku baik..mmg mnah 2 le y dpt num hp aku..lau sib xbaik..malu le mke aku dok thegeh2 tnye kt sume org sal num hp aku 2..aku tnye le mnah 2.."sal ko xkol aku pn?ko ckp nk jiwang2 ngn aku??"sje je wt poyo ckit..ekekekeke..slumbe je die ckp y die xsave pn num aku 2..adus..tbe2 je aku prasan..lau org kg aku ckp.."selebe"..aku pn borak2 kosong le ngn die..tp ble msuk je bab centa2..die da naik sawan da..rpe2nye tgh dok chat 2 die plak dok usha gmbar2 aku kt aku pnye profile..die naik sawan..tbe2 die ajak aku kapel..
die ckp die da syok kt aku just dgn tgk gmbar2 aku je..ade ke ptot??knl pn blom ag..nk kapel??aku mati2 xnk trime die..da la gmoks..mke cm bola keranjang je..ekekekekeke..sodap mlut jo..aku ckp le kt die y aku mmg xde aweks ag..tp aku xnk kapel ngn org y jauh..nnt susa nk plok cium..ahaks..die ckp die xkisa..die lh luangkn mse tuk aku..adus..mati kite...aku bg alasan lg..aku ckp aku ni jahat,playboy dan bermcm2 lag le y buruk2..tp slumbe je die nk kt aku jgak..yele..sblm ni pn bkas bf die 2 criminal kn??last2 aku bg ayat mati..aku ckp aku xnk die..haa..kn senang lau ckp awal2..ekekekeke..jge ht beb..die pn mrajuk le..
die ckp die sdar dr y die xlawa,gemok n xsesuai ngn aku..lam ht aku,sedor pn ko ye??ekekekekeke..
tp kesian lak kt die..btl2 desperet agaknye 2..dahage ksh syg..akummbebel le n ckp kt die,"kte kwn je le ye awk??"pas2 die bls.."k"..aih!!mnyirap darah aku..aku mmbebel 18km sejam die bole bls "k"???xpe le..org tgh kuciwa..pas2 die trus snyap..xbls da..aku pn mls le nk srabotkn kple ag..so,aku pn amik gelas,taruk gule,taruk kopi cap tupai,air panas,kacau2,hirup ckit,amik biskut kering,pusing,jilat,celup dan mkn..ekekekekeke

aaiiyyaakkk...!!

25 thn y lalu..
ye...25 thn aku jd anak sdre durhake..mse umo 13 aku mai uma pkngah aku utk mntak duit je..
"pkngah nk rm50..nk wt tmbang g seremban..nk brye uma kwn abg ijam..bole pkngah?"
slumbe gaban je aku mntak duit ngn org tue 2..pd hal aku xpnh dtg brye pn uma die..ekekekekeke..
tp slh aboh aku jgak xbwk aku g brye..
skng aku duk ngn pkngah aku..
mle2 aku mai tlg2 wt cendawan tuk 2pupu aku 2..hampeh pnye 2pupu..nk bisnes le kononnye..modal cipot..
sib baik le ade 2pupu ko y hdung mncung ni..aku mmg xbkre ngn spe2 pn..y pnting org 2 xwt hal ngn aku..
aduuuus...!!skit pggang aku ni dok bancuh habuk kayu 2..pnye le bsungguh2 nk tlg..yele..lau xbsungguh mne nk siap 3000ribu bongkah cendawan 2..sbln beb aku wt bnde alah 2..naik lemau da bontot aku dok peking habuk..
pas2 hr rye pn mnjelme..sdang asyik bsuke-suki d hr rye y mulie..aku pn tpk.."smpai ble aku nk kje kdai mkn?"
so,aku pn cll le pkngah aku..wt mke xmlu tnye sal cendawan..konon..ekekekeke..
tbe2..xpyh aku bg hint..pkngah aku lak y offer kje ngn die..terkinje2 le aku mse 2..sronok le beb dpt kje y better dr kdai mkn 2..
mlm 2 aku peking2 le kain bju mne y ptut..sib baik da moden..lau x pkai kain batik mak aku le bngkus bju aku 2..ekekekekke..pg soknye aku stat mto kapcai aku y da d upgradekn kelajuannye 2 dgn semangat y bkobar2 smpai den pn xtau cm mne nk koba lg dh..25mnit je aku smpai beb..laju kapcai aku 2..ekekekke..
y besnye mse aku smpai 2 ade sorg aweks sambut aku..bole le tahan..tp bak kte kwn aku,"cempedak nangke,dr xdak baik ade"..ekekekeke..aku pn tnye le die..kmne pgnye tuan tanah ni?die senyum je..ade respon..ahaks..tbe2 pkngah aku smpai..bru blk punchcard..hampeh tol..potong stim tol org tue ni..
tp nasib baik jgk die smpai awal..lau x malu mke aku terejas bini org..rpenye aweks 2 bini kpd penyewa blik kt c2..fuuhh...lega na..lau x mampuih aku..gpn mnah 2 xlawa mne pn..sje je aku nk main2 mse 2..ahaks..sempat lg..mlm 2 aku knl2 le ngn laki mnah 2..mude lg rpenye dorg 2..bru 20,21thn cm 2 le lau xslh le..aku pn da lpe..laki die 2 org brunei..ckp pn cm pelat2..aku pn xtau pelat cmne..die bru nk cri kje ktenye..bini die kje kt taska sblh uma ni je..tp hr2 aku tgk bini die duk memerap je lam blik??kje natang ape cm 2??sembang jgak bdk ni..
1 hr tu die bwk krete bruk die..snang nk pg kje ktenye..smpai je kt uma,dgn pnuh bgyenye die kluar dr krete 2..mcm bwk mesedis plak aku tgk..dgn spek mte htam,jeket ala2 adam lambert dan bersluar yenki..nk glak guling2 je aku rse..tp aku tahan je le..siap ade turbo timer ag 2..krete buruk je..enjin standard..ekzos besi le..xkn ekzos buluh kot...5 mnit beb bru mati enjin krete die..nk je aku sound sbab memekak je ptg2 hr 2..tp aku sabor..mmber aku da glak guling2 da kt lam stor..hampeh pnye mmber..
nk dkat maghrib 2 die kuar blik ngn wife die..mcm artis beb dressup..nk p mkn ktenye..wife die msuk lam krete dlu..die borak ngn kwn aku lg..tah pe kwn aku tnye die sal krete bruk die 2..die pn tpinge2 je aku tgk..
sudah borak 2 die pn stat le krete die 2..cheeeeeheeeettt...ceeeeehhheeeett..skli xhdop da..aku nk glak da..ksian lak tgk die..aku pn oferkn dri nk tolak kasi hdop krete die 2..tp kwn aku sruh die bkak but..nk tgk plug ktenye..die pn bkak le..pas cek bnde2 y ptut..kwn aku sruh die stat..cccchhheeeeeehheeettt....brrooommmmm!!!skli je beb..dgn mke bnggenye kwn aku ttup but krete die..tbe2 die ckp kt kwn aku.."eh,trime kasih la tlg repair krete ni..kalau nk harapkn AWOK dh x hidop la jwbnye.."aku ngn kwn aku terkejut,terpinge2,naik baran,rse nk hempok je kple mamat 2 ngn kayu..ade ke ckp cm 2?tp split seccond aku tbe terphm ape y die ckp 2..rpe2nye d tmpt die "AWOK" 2 saya..d tmpt aku ni plak "AWOK" 2 engkau..tp malangnye kwn aku still xphm n still hangin 1 bdn..bodo pnye kwn..2 la dulu mak sruh skola ko g monteng lam kebun getah..ekekekekkeke

aweks cubby..

Kuciwa...tp lh cr lain lg..aku kn ensem..poyo lak..pk positif  beb..

aku bru je bkak akaun popular ni..mse mle2 aku bkak 2 berduyung2 tiba kengkawan add aku..
smpaikn kengkawan lme aku tkjut berok..sume tnye aku.."wei,femesnye ko??bru je wt akaun da bjute org add??"cm 2 le lbh kuren ayat dorg..tp 2 sume hangat2 taik ayam je..2,3 mggu pas 2 da xde da org y nk add aku..hampeh..!!jtuh saham aku..aku pn mle le meng ADD plak..oleh kerane aku ni gatai,aku add aweks2 je..
y laki2 xmain le beb..buang karan je..tp ade le jgak kengkawan lme aku jmpe 2 aku add le..but mostly y aku cr sume gurl la..add pnye add..xsedar lak aku y akaun aku 2 pnoh ngn gurl je..smpai ade komen dr sorg gurl 2."xle!u ni pncinte wanita.."ahaks..aku mne sdar..lntak r nk ckp pe pn..aku pnye ske la..
pnh jgak aku terjmpe akaun gurl2 y seksis2..mak aih..tergugat gk iman d dade ni..da la xbrpe nk beriman..lau ikutkn ht nk je aku add dorg 2..tp nk wt pe??abis kuat pn lh tgk dorg telanjang je...aaarrrggh!!buang mase..
nnt sume org pk bkn2 lak sal aku..
dh lme2 aku lyn laman 2,jmpe le ngn sorg awek ni..peerrhh!!cair beb lau lu tgk die..cun melecun..
aku try jgak ejas die..die lyn beb..ade can ni aku ckp..(lam ht le)ejas pnye ejas..1 hr 2 die add aku msuk club die..club lam laman 2 jgak la..aku pn xnk le hampekn die kn..nnt melepas le can aku nk ejas die..
aku pn layan le..kasi gempak habis..tbe2 aku jd femes lak lam club 2..aku pn xtau le knpe..
pd hal aku bnyk merepek je lam club 2..wt lawak2 bodo ade le..tp dorg anggap aku ni hebat lak..xphm aku.dunia2..bnde2 y merepek-repek 2 le y d cari..tp dr sudut positifnye lak,ok gk club 2..tgh tensen2 kje,spe2 y rse cm nk gigit telinge bos 2,bole le join..sebab kt club 2 bole ckp pe sje..sume ahli2 die sengal2..kdang2 aku pn glak terguling2 sorg2 lam blik ni..ahaks..
haaa...beblk kpd awek td..peeerhh...!!mantop body die beb..tp lme2 aku knl die 2,aku prasan cm die nk amik ksempatan lak..die ingat aku bodo ke pe??ahaks..die pnye mngadu masalah peeerrhh...spe xthan godaan mmg licin le dompet korg..tbe2 lh ngadu sal hutang rm5000 kt aku..bkn aku tnye pn..tbe2 je beb..nmpk sgt nk cukur bulu dompet kulit beruang aku ni..taik pnye awek..mke je lawa..prangai hampeh..panas baran siot..
aku ni da le baran jgak..taik kucing tol..kuciwa suda aku rse..nasib baik le aku lom jmpe die lg..ade ke ptot die ajak aku y xbrpe nk beriman ni discus tntang agame??die aku xtau le beriman kuat ke x..tp dr fotonye cm lbh kuren aku je..ekekekke..
die ajak aku debat sal agama..takot aku..nnt silap2 aku lak y murtat..xnk aku..tp aku ckp elok2 le kt die..aku xnk keruhkn perhubungn aku ngn die..tbe2 die naik hangin lak..adus...aku pn hangin jgak le..tp aku kontrol..kwn2 xmo gdo2..die tduh aku ckp die bwk ajaran sesat..adoiyai...jgn le buat saye mcm ni..aku just xnk discus hal agama 2..die lh salah phm lak..
pas2 dgn slumbenye die blok aku..ptus le hbungan aku ngn die..
tp aku usha jgak die lam club 2..nmpk cm still bmnat kt aku lg 2..ahaks..
ade cannnnn!!