Posts

Showing posts from 2012

Demi cinta

Sehidup semati..?

Terima seadanye..?

Betol ke?ape mksud sume tu?

Mse lafaz sume 2,ikhlas ke?hari-hari ingat ke?

Ego..btl ke sdar dr ego?btl ke nk buang ego?sdar ke y baran 2 bpunce dr ego?

Sanggup berubah ke?xkesah la cpt or lmbat,tp sggup ke brubah..?ingat ke nk brubah?rajin ke nk ubah?tegas ke dgn pndrian terima seadanye n sehidup semati..?lau ikhlas trme seadanye,xpyh ubah sikap ke demi keharmonian n kebahgiaan n utk jd lbh baik?kalau nak bahgia,kne la jd matang dan bfikiran positif..berkomunikasi dgn tenang dan terbuka..

Bekorban demi insan tercinta..ramai yang tau,mencintai tak semestinye memiliki..tp berape ramai yang sanggup berpisah demi insan yang dikasihi tu..ramai yang lebih rela bertindak di luar batasan,mengikut nafsu,memberontak dan cenderung melakukan sesuatu yang tak sepatutnya dilakukan..kalu dah jodoh,takan kemana..sabar hadapi dugaan..kita dikurniakn akal untuk merancang perjalanan hidup kita..lihat di cermin,perhatikan betul2 di mana kelebihan dan kekurangan kita..gunaka…

Entry baru..

Image
Assalammualaikum...

Ape khabar sume?belum terlambat rasenye lau ucap Selamat Hari Raya Aidilfitri..maaf zahir dan batin..macam mane raye tahun ni?bagi aku raye tahun ni sama je dgn raya tahun2 y lepas..pagi raye pg solat sunat Aidilfitri,blk uma salam cium mak bapak mintak maaf salah silap pastu layan tetamu jap,ble mate da kuyu,amik bantal tdo smpai ptg..mlm plak spupu sepapat dtg,take pic mcm2 pose ramai2 utk album keluarga..

Alhamdulillah...tahun ni puasa kurang sikit dugaannye tanpa rokok..lau dulu bau asap rokok je rasa lapar cm tak makan setahun..tp bukannye nak mkn sgt pn,nak merokok je y lebih..dpt sedut tar dan nikotin tu pn da rase kenyang 'mentek'(kenyang mcm ular sawa)da..tp tahun ni ble terhidu je bau asap rokok,rasa cm nk muntah plak..ok la 2..da tobat da..Tak Nak merokok da..pas kawen nanti nk rumah dan kereta bebas dr bau rokok..

Sebut sal kawen ni..kalu ikut perjanjian asalnye,tinggal lg 7 bulan lg sblm tamat tempoh pertunangan aku..mgkin bulan 3 nnti aku akn dii…

.....

Love hurts so bad..:(

Location : Taman Mentiga, 26600 Pekan, Pahang,
Posted via Blogaway

Cik misi..

Assalammualaikum..

Pe khabar kengkawan bloger sume..smoga sume sehat n hepi2 slalu..

Lame gile aku tak update blog boring aku ni kn?rindunye bukan main lg da..tiap2 hari aku rase nak update,tapi takde idea la..siyes..kepale otak aku hang..

Ekceli aku sebok lately..maklum la aku da de bengkel sendiri da sekarang..pejam celik da 6 bulan lebih da aku jadi tokey..alhamdulillah,walaupun blom mampu untuk menyimpan stok alat ganti yang banyak,aku mampu la menyimpan wet lebih banyak dari mase aku keje makan gaji dulu..aku belom sedia lagi nak apply loan,aku nak try simpan sikit2 dulu..if tak cukup baru aku apply..

Memang rumit sikit la nak jayakan bisnes sendiri ni..aku pun da bertunang,nak simpan duit untuk nikah lagi..alhamdulillah..aku dapat gadis yang paham aku..sekali-sekale tak ngam 2 biase la..sedangkan lidah lagi tergigit kn?tapi yang penting ialah cara nak setelkan perselisihan 2 nak kena betul dan bersesuaian dengan situasi..kalau lam hati ikhlas,takde hal lah..sume di atas 2 adalah 2,3…

Alhamdulillah..

Image
Alhamdulillah..

Gembira,sebak,penat,tak pecaye,kompius..sume emosi bcmpur aduk..tak tgmbar dan tak tluah dgn kata-kata..

Terime kasih mak,abah,akak,adik2,mak sedare,bpk sedare,spupu sepapat sume krne sme2 brusaha mnlaksanakn impian aku..jasa dan pngorbanan korg akn dkenang hgga akhir hyat aku..

Tanggal 12.02.2012 aku slmt dtunangkn dgn kekasih ht aku y tercinta..majlis blansung d kg ayer itam teluk intan perak..pjalanan y sgt memenatkn fizikal dan mental,tp rohani dan emosi mbuatkn kepenatan y drasai hlang sekelip mate..mcm2 dugaan melanda..tp kesabaran membuahkn kbahgiaan..

Tak tau cm ne aku nk cte kt korg..ayat pn jd skema da ni..korg phm2 sndri la..bg y da kawen 2 kmpom phm,y blom,nnt korg phm la..ape y penting?usahasama..

Aku da tunang..yesss!!!:):):):):)

Location : Kampung Kecupu, 26600 Pekan, Pahang,
Posted via Blogaway

Demi kesehatan..

Image
Assalammualaikum..

Aku da benti merokok..

Slmt tahun baru 2012..



Location : Kampung Kecupu, 26600 Pekan, Pahang,
Posted via Blogaway