Posts

Showing posts from 2014

laila..nama mu teratas..

Kereta dihentikan betul-betul di hadapan rumah. Pintu pagar automatiknya terbuka. Perlahan kereta di halakan ke dalam garaj. "Horey! Papa balik!" Kelihatan anak-anaknya berlari mengiringi keretanya. "Tepi! Bahaya tau tak?" Jeritnya.

[Anak-anak termanggu. Cahaya kegembiraan di wajah mereka pudar.
"Aimin bawa adik ke belakang." Arahnya pada anak yang sulong.
Pulangnya petang itu disambut dingin oleh anak-anak. Isterinya turut terdiam bila mendengar anak-anak mengadu tentang papa mereka. "Papa penat. Aimin bawa adik mandi dulu. Mama siapkan minum petang. Lepas minum papa mesti nak main bola dengan kita," pujuk Laila. Dia yang mendengar di ruang tamu hanya mendengus. Seketika kemudian terdengar hilai tawa anak-anaknya di bilik mandi. Dia bangun. "Hah! Main air. Bil bulan ini papa kena bayar dekat seratus. Cepat! Tutup paip tu! Buka shower!" Sergahnya. Suara yang bergema mematikan tawa anak-anaknya. "Asal saya balik rumah mesti bersepak. Kain baj…

update sikit je..

assalammualaikum...w.b.t...


Wasap guys..lme tak update blog tah pape ni..sesekali lega jugak dapat post luahan hati dalam blog ni..puas layan lagu rap,sesekali layan dangdut syok jugak beb..walaupun jiwa gua jiwa rock,gua layan jugak genre lain beb..gua suke dengar lagu sambil berangan gua dan "ghodong" gua yang perform lagu tu atas stage..biase la beb,bab yang solo power tu opkos la gua yang perform,ghodong gua gitar kedua je..hakikatnya gua ni bassis je beb..tu pun main hafal je..leni gua tengah layan dangdut sambil tulis entry ni..telinga gua sebelah kiri ni tersumbat,jap dengar jap tak dengar..taik telinga banyak sangat kot..atau penangan lagu dangdut ni tak tau le gua..
Yep..gua tak keje today..dah 4 hari gua tak keje..tapi gua buat part time di kedai makan pak ngah gua..dapat le seposen dua..(nampok benor nipunye)gua bukan sesaje tak keje beb,gua pedap beb..omputih cakap fedap..harga getah turun leni..rm1.70 sekilo..nak makan pe??nak beli cengkerik pun tak lepas..mau k…