Friday, March 25, 2011

terkenang la pulokk..

guling kiri..guling kanan..meniarap..terlentang..lpas tuka,tuka lg cenel radio..mate aku still terbeliak..mcm2 da angan2 aku mlm ni..nk jd kaye mmg wajib da..biri2 y aku kire pn da xmuat kalkulator da..aku cbe care olskul..labi stail.."nk cri kayu" pn masih xle tdo..hhhaaiiii~~

tbe2 aku terkenang zman kanak2 aku..

mse 2 aku umo 5thn..sorg y sgt2 nakal,ligat,hyper n degil yarabbi..mse 2 aku skola tadika kt balai raye kg KUALA MENTIGA..thn 1988..kawasan pendalaman..mne cukup kemudahan asas lg..jln tar pn xde lg mse 2..eletrik pn mlm je ade..lau nk tgk cte hindustan kne pg uma jiran,byar 20posen duit minyak generator..hakhakhak..
aku ske pg skola tadika sbab makanannye bes..n ade bnyk mainan serta kwn2 y rmai..mse rehat sume berebut2 pg dapur..sbab spe lmbat dpt mangkuk y ade kesan kuku hantu..hakhakhak..mse mkn pn belumba2 sbab spe lmbat xdpt main krete n jongkang jongket..biasenye pas mkn le aku slalu cr gaduh ngn kwn2..pnh skli 2 aku bantai blakang anak sedare cikgu dgn penumbuk maut aku ni..pe lg,meraung sakan le die..pas2 aku lak kne bantai ngn cikgu..ekekeke..
kenakalan aku lbh terserlah ble da blk uma..y jd mangse ialah adik laki aku n akak aku..mse 2 ktorg baru 3 beradik..adik2 aku y lain dlm telor lg..hakhakhak..mcm2 bencane alam y aku cetuskn..lau bln puase,asyik tuduh adik n akak aku xpose..pdhal aku pn xpose..hakhakhak..si adik aku 2 plak pantang tgk org ade mainan,kompom die nk jgak..lau nk y lain xpe la..ni tak,mainan aku jgak y die nk..arwah nenek aku blikan aku mto vespa mainan,eh~die nk jgak...sib baik akak aku baik ht..die bg adik aku kuda kepang die..

pnh 1 ptg 2 mak aku nk pg uma ahli mesyorat tingkap die..kbetolan aku tak pg merayap ptg 2..pe lg,merengek le nk ikot..mak aku lak xde mood nk bwk aku jln2 ptg 2..slumbe je die tinggalkn aku..aku pn mcm kne sawan le..beguling2 atas tanah sambil menynyikan lagu rock kapak versi hardcore..dlm hati menagih simpati le..konon2nye mak aku akan bwk aku jln..sebelah mte pn mak aku xlayan..beguling la ko kt situ jan..mak aku pn dgn gaye femininnye mengkickstarterkn honda c70 die..msuk gear 1 dgn sedikit terwili.dan trus pergi meninggalkn aku..
secare automatiknye aura kedegilan aku meningkat ke tahap super saiya..aku bingkas bgn n lari mengejar mak aku y sedang memecut honda c70nye tu..naluri sorg ibu,mak aku menekan brek kecemasan seperti aksi sorg pelagak ngeri...die pg kt aku n pjuk aku spaye blk uma..nmum aura kedegilan aku da d tahap ekor 9 da..xle dkawal lg..aku meraung2 nk ikot jgak..pukk!!pakk!!pukk!!pakk!!..hambik ko..pdn mke aku kne penangan dgn mak aku..mak aku kembali ke honda c70nye n pergi meninggalkn aku..saat 2 aku rse dunia ni nk kiamat..rse sedih sprti kehilangan sorg ibu tercinta..raunganku mnjadi syahdu..
namun pantang cucu MAT SAM(arwah atok aku)menyerah kalah..dgn tahap kedegilan y tertinggi,aku tukarkn mnjadi semangat y berkobar2..demi negare tercinta,aku nekad mengejar honda c70 mak aku 2..dgn t-shirt bergambar,sluar pendek dan berkaki ayam,aku bermarathon sejauh 3km sambil menangis..d tgh jln aku d tegur oleh slh sorg jiran aku,namun niatnye y baik itu ku bls dgn laungan heavy metal..die pn blah n membiarkn aku trus bjuang demi ibu tercinta..
selang beberape ketika,aku pn sampai le kt uma ahli mesyorat tingkap mak aku 2..mak aku terkejut tgk aku tercongok dkat honda c70 die..laungan heavy metal aku bertukar jiwang leleh dan syahdu meraih simpati n kasih syg sorg ibu..smbil mengesat2 air mte dgn baju n mte y terkebel2..aku maju selangkah.."tggu situ!!!"mak aku jerit smbil mncari ranting kayu..dlm ht aku,bule pe'edoh da ni..yep!1 libasan padu maut hinggap d betis aku ptg 2 dan jge cubit-cubitan d pinggangku..aku kembali ke genre asalku td iaitu heavy metal..mak aku dukung aku,taruk dlm bakul honda c70 die,mengkickstarter,msuk gear 1 smbil sdikit wili dan kami pulang ke ruma..maka tergendala la mesyorat tingkap mak aku ptg 2..
lg 1 bencane alam y aku xle lupekn ialah mse aku melepak kt kdai kopi arwah nenek aku..aku,akak n adik aku ske lepak kdai nenek aku..sbab bnyk gule2 n cekedis..akak aku ske gule2..aku ske gule2 n buah kurma..adik aku xkisa,bg le pape pn..sume die bedal..1 ptg 2 nenek n atok aku kluar..tinggal le aku 3 beradik..akak aku encas,kne jge aku n adik aku..oleh kerane aku ni jenis y tak mkn saman..maka bermula la plan tuk mnjahanamkn kdai nenek aku 2..aku racun pmikiran akak aku supaye join skali..tp akak aku xnk..die nk main anak patung die je..adik aku sebok dgn roti je..so,aku btindak bersendirian..tp aku hasut akak aku spaye jd tonto..aku pn mle le membedal gule2 n kurma..pas2 lari2 dlm kdai,sepah sane sini..pnt lari,mkn kurma..pas2 lari lg..pas2 mkn gule2..pas2 mnum air botol F&N..
tbe2,nenek aku blk,akak aku leka dgn anak patung die..mcm ninja nenek aku bgerak ke arah aku..senyap..xde bunyi pn..sedar2 praappp!!penyapu lidi hinggap atas blakang aku..bertubi2 serangan dr hokage..aku pn mnggunakan jurus ngauman singa la..akak aku cbe memujuk nenek supaye behenti..namun usahanye sia2..malah die pn turut kne marah..ape la daye sorg akak y baru berumur 6thn nk melawan kudrat sorg nenek demi untuk mempertahankn adiknye y tersayang..ptg 2,aku nangis smpai mahgrib..
aku kecewa dgn akak aku ptg 2..aku kecewa dan marah sbab die blah je lpas kne marah oleh nenek 2..aku sakit hati sgt2..tp besoknye aku terdgr arwah nenek n mak aku bergosip tentang akak aku..dorg bergosip pnjang lebar..namun aku paham intipatinye...dorg bangga dgn akak aku..mak aku y pling bangga ade anak perempuan y sgt2 syg kt adik2 die..sbnanye ptg 2,nenek nmpk akak aku menagis sbab xmmpu nk selamatkn aku dr hukuman 2..lpas mndegar gosip dorg 2,tanggapan aku terhadap akak aku mle berubah..bermula dr hr 2,aku rse sgt2 syg kt akak aku..dan sbnanye smpai skrg pn akak aku masih lg akak y same seperti dulu..love u sis..:-)
tanggal 02 july 2011 akak aku bakal jd isteri org..xsabor nak nynyi lgu slmt pengatin baru..n 2 ol my pren here,jempot le dtg mkn nasi kenduri nnt ye..??

Tuesday, March 22, 2011

sahabat..

                                                                          asslmkm..
ABU..jgn selok ok,kuan nk tulis pnjang kali ni..xkire..huh!!

xtau knpe skrg ni aku rse sgt2 tersisih..kwn2 rmai..tp sume duk jauh2..y dkat plak rmai da kwen..y blom kwen nk kte kwn mcm bkn kwn je..cr aku mse xde duit nk lpak kdai mnum teh tarik je..ble aku blk kg,kwn2 mse kcik2 dlu rmai y dh tjbak dgn najis dadah..dorg xnk kwn ngn aku da coz dorg ingat aku jd informer polis..lantak korg la..aku pn mls nk kwn ngn penagih..tggl bdk2 y bru nk naik je..tpkse le aku join bdk2 y mse kcik2 dlu aku timang2 n cium pp masing2..ble da besar xpndai nk respect org tue plak..hhhaaiii~~~
susahnye nk cr kwn y bole kongsi susa senang..kwn y phm aku,y aku rse selesa n selamat untuk cte masalah aku..kwn y tau aku tgh murung even aku sorokkn dgn gelak ketawe n gurau senda..kwn y xjemu mlyan sume kerenah aku..dan jge kwn y mmbiarkn drinye dfahami oleh aku...atau dlm erti kte lainnye..SAHABAT..
aku sgt2 rindu pd sahabat aku dulu..dorg sume lbh tue dr aku..sbnarnye dorg 2 abg angkat arwah spupu aku..MAT BOND..WAN, abg die NIE..n sorg lg ATAN JEBEN..3 org ni adalah SAHABAT aku..mse 2 aku study lg kt INSTITUT LATIHAN PERINDUSTRIAN GEBENG..aku duk hostel,tp lau cuti aku jarang blk kg uma fmili aku..mse 2 fmili aku agak bergolak..aku ske lepak uma mk sedare aku kt SG ISAP KUANTAN..kt situ le aku knl dgn 3 SAHABAT aku 2..
mse 2 aku sgt2 muda n xmatang..disebalik pergolakkn dlm fmili aku,kehilangan arwah nenek tersayang aku n jiwe aku y meronta2 nk kebebasan..aku cbe jd jalani hidup y same mcm kwn2 skola aku..iaitu smbiung study..aku nk sesgt smbung study 2,tp aku sedar fmili aku xmampu..akak aku pn still study,adik2 aku pn ramai lg y skola..sbgai sorg anak lelaki sulong,ht aku berbelah bagi antara pendidikan aku or pendidikan adk beradik aku..tp demi untk tdak mnghampekan permintaan mak aku,aku apply le ILP GEBENG..2 pn sbab xbnyk pkai duit..byar yuran pndaftaran rm600 lbh,pas2 bln2 dpt alaun rm100...so,xpyh le mak aku bg duit blnje tiap2 bln..skli skale 2 ade le..tp jimat le sikit n bole kasi kt akak n adk2 aku y lain sikit..
tp godaan jiwe mude aku mse 2 mmg kuat..sorg bdk kg y bru nk knl dunia,mcm2 le bende y nk dcube..pengaruh rakan sebaye pn sgt2 le kuat..mse skola aku sebok merempit..arwah nenek aku y bnyk menanggung kos rempitan aku 2..tp aku slalu le jgak tlg arwah nenek kt kebun..tanam tebu,jagung,pisang,keledek,ubi kayu n mcm2 lg..kadang2 aku tolong kutip getah sekerap..dpt le rm10 skli tlg..aku pn pnah jgak ikut bapak sdera aku kje kt ladang tembikai semate2 nk dptkn duit untk merempit..
ble msuk ILP,aku sebok nk main muzik plak..mse 2 rmai kwn2 SKIN HEAD..Oi!!so,dress up kne le ubah..dr sluar biase jd sluar ketat..rmbut mmg da mcm mawi coz ILP mewajibkn sume student berambut ala2 mawi 2..kasut plak,kne pkai kasut converse mse 2..pling kurang pn slipar jepon bintik2 2 mst ade..aku pn xphm jgak..tp 2 le y kwn2 aku pengaruh aku mse 2..ade jgak y ajak isap ganja n mnum arak..tp sib baik xtergode..buli membuli adalah wajib..aku adalah salah sorg otai kt ILP mse 2..sume bdk2 y bkn dr kuantan or pekan xkn berani nk sentuh aku or kwn2 aku..spe cr pasal mmg lebam biji mte 2..tp aku xpnh le melebamkn mte bdk2 2 sume..aku just story kesah2 imaginasi aku bergaduh pkai parang n kayu beluti je..pas2 dorg respek le..hakhakhak..
aku semakin hanyut...tbe2 3 org SAHABAT aku ni muncul dlm hidup aku..slow2 aku diceramah n dnasihat oleh dorg..aku kmbali nmpk jln y lurus..mjur le aku da praktikal n kluar dr hdup d alam kegelapan hostel..tp rempit kembali lg..coz 3 SAHABAT aku 2 mat rempit jgak..hehe..tp cahaye rempit dorg 2 da smakin malap..cme cahaye rempit aku n 2 spupu aku je baru nk mnyinar kembali..kali ni rempitan aku smakin ganas..tiap2 mlm aku n 2 spupu aku kasi huru hara bndar kuantan..lumbe haram sane sini..bgegar balai polis kuantan kalau kami b3 kluar..(hakhakhak...kasi bes sikit cte)aku jd pomen y smakin mningkat ilmunye..knl rmai lg mat2 rempit n pomen2 y bgus2..tp sume keseronokkn 2 dbantu oleh 3 SAHABAT aku y xjemu2 menyelitkn nasihat n teguran..
mle2 aku pkai mto HONDA C70 mak aku je,pas2 mak aku blikn RXZ..rm1000 je..sekenhen..tp hampir 50% perblanjaan aku untk bsronok dtggung oleh 3 SAHABAT aku..50% lg aku dpt alaun praktikal n gaji dr kompeni tmpt aku praktikal 2..mse 2 3 SAHABAT 2 jgak la y mnumpangkn aku dbwh bumbung y dorg sewa b3..aku da xle tompang uma mk sdare aku da mse 2,coz rmai lg spupu spapat aku pn tompang skaki..
aku sgt2 btuah sbab jmpe 3 SAHABAT aku 2..dorg bnyk mngajar aku mnjd matang..aku mle knl erti persahabatan y sbnar..susa senang mse 2 aku kongsi dgn dorg..masalah fmili,tmpt kje n percintaan sume kami kongsi dgn rse PERCAYE n TANPA rse SEGAN SILU..ble de prob je mst p kdai bli kuaci cacer 2bungkus,air coke 3 tin n soya kotak besar 2kotak pas2 p lpak tepi jeti kt TANJUNG API smbil mancing...even ikn xdpt,kami blk uma dgn ht y gembire sbab kami sedar y kami ade SAHABAT..kalu dpt ikn,2 kire bonus le..coz jmat duit xpyh p pasar bli ikn lg da..:)
sgt2 rindu kt korg sume..WAN,ABG NIE n ATAN..semoge korg hidup bahgia walau d mane korg berade..harap2 dpt jmpe korg lg suatu mse nnt..GOD BLESS U GUYS..

Wednesday, March 16, 2011

Igauanku..

mimpi..
de org ckp mimpi 2 mainan tido..
de plak y ckp mimpi 2 godaan syaitan..
tp sume org pnh mengalami mimpi kn??
tp x sume org pnh mimpi basah..ekekekeke..
aku n kwn2 aku pnh mimpi jtuh bangunan pas2 tersedar dlm keadaan tkjut..arwah nenek aku ckp,roh p jln2 mse tdo..tp kalu ye pn nk jln2,jln le kt jln raye..p melawat zoo negare ke,p shoping mall ke,x pn p tgk wayang kn bgus duk diam lam panggung 2..y p panjat bangunan tggi 2 wtpe??
tp sume 2 biase...ramai org pnh alami mimpi mcm 2..
y aku nk cte ni psl mimpi seram aku..pelik sbnanye..err..kalokor kot??tah le..aku pn xphm..
mse 2 aku skola rendah lg..tah darjah bpe,aku pn xingat..siang hr 2 mcm biase je..p skola naik bas,blk pn naik bas..blk skola mkn,pas2 tido jp...bgn tido meronta2 nk p main tp kne pkse bace buku teks..ptg 2 bru dpt main snapang terong(snapang kayu y menggunakan getah gelang sbgai pelancar pluru buah terong pipit)
mlm pn mnjelma..tgk tb smpai kul 10,pas2 msuk blik dgr radio smpai tlelap..
tbe2 je aku tgh jln2 ngn kwn aku y aku sndri pn xknl..tgh syok borak2 smbil jln2 2,tbe2 sbuah kereta proton saga(saga lame)bwarne kelabu taik anjing tbabas melanggar busut dpn aku..aku ngn kwn aku td 2 blari mnuju ke arah krete tsebut..dgn niat untuk menyelamatkn mangse nahas,aku meluru k bahgian pmandu..tp pelik,dreba die xde??ble aku toleh blakang,sorg lelaki menegur aku.."dik,bole tlg repair krete abg ni x?rosak la dik"aku jwb.."bole..cbe abg bukak bonet.."ble bonet tbukak,aku pn tgk2 le pekebende y rosak 2.."abg,ptut la rosak..wasir die hilang ni bang.."aku cbe jelaskn keadaan krete pd brader 2..tbe2 mke die berubah..gigi die tumbuh taring,mke die pucat,die cbe terkam aku..tp aku sempat elak n lari skuat hati aku..die kjar aku,aku lari mkin laju...kwn aku td tah kemane hilang..aku pn xtau..
dlm keadaan ketakutan,larian aku mkin laju..aku xpndang blakang pn..aku lari meredah hutan,smakin laju..
tbe2 seekor harimau muncul d hadapanku..harimau 2 pndang aku pas2 berpaling...aku dgn pantas melompat ke atas badan harimau 2 n harimau 2 bwk aku lari..lebih laju dr larian aku td..sehingga la smpai ke sbuah tasik y pnuh dgn teratai..tp harimau 2 xbenti pn..die terus je lari..larian harimau 2 sgt2 laju smpai die bole lari atas air tasik 2..
tbe2 aku tsedar smbil kaki aku meronta2 mcm tgh belari ketakutan..aku bgn dr katil,capai al-quran kt almari,taruk sblh bantal aku n smbong tido..tp smpai skng igauan aku ni masih segar dlm ingatan..aku mcm tertanye2 pe maksud igauan aku ni..huuurrrmmm????
harap2 da tue2 ni xngigau mcm 2 da..lau nk ngigau jgak,ngigau dating ngn maya karin...ekekekekeke

Tuesday, March 15, 2011

yess!!!

mmmuuaahahahahah!!
yess!!aku sgt2 gumbira...akhirnye ko tewas juge d tgn aku..!!slame 2 thn ko duk memperlekehkn kebolehan dan bakat aku..mmg ko sgt2 bernasib baik slame ni..mentang2 la aku bz,ko persendakn aku plak??ko mmg xberhati perut..sanggup ko mempermainkn perasaan aku slame ni..ko buatkn aku jd xtentu arah..ko buatkn aku hlang keyakinan diri..slame 2 thn aku duk perhatikn ko senyum dan ketawa..malah ko bernyanyi2 d hadapanku..hanye tuhan saje y tahu betapa sakitnye ht aku melihat ko mempermainkn aku....


sekarang ko trime la balasannye wahai ikan toman..mmmuuuaahahaha...!!puas ht aku...yesss!!

tsunami..

sori..aku bkn nk cite pasal tsunami kt jepon 2..tp aku nk cite pasal tsunami y mlande dlm hati aku ni..

ombak rindu kt blog  setinggi 5 meter melande diri aku..hampir lemas aku d buatnye..
sib baik mlm ni dpt jgak aku naikkn layar..lau x,tah ke mane le hanyutnye aku ni..
tp ombak tsunami y pling dasyat ialah setinggi 30 meter..telah melanda pantai barat hati aku..pd mase 2
sumenye hancur bekecai..
plan aku hampir2 bjaye..oh ye,utk pengetahuan korg post "jiwe kaco" 2 aku tipu je..sori sume..
aku sengaje tulis post 2,dgn harapan si die akn terbace n kuciwa..
yep!tekaan aku tepat skli...die terbace post 2 n sgt2 kuciwa..plan bjln lancar..
maka tsunami y amat dasyat telah melande..memusnahkn sume benih2 cinta y d semai..tgh syok tsunami melande,tbe2 taufan dtg tompang skaki..ape lagi,melayang la sume kate2 kesat akibat kekuciwaan n kebencian..
aku cube meredah badai n menepsi sume kate2 dgn segale kekuatan mentalku..nmun kekuatan tsunami cinta telah menghanyutkn aku kembali ke pantai..aku cume ingin die bahgie..aku xmampu tuk merialisasikn impian die..aku xnk bg harapan y aku sndiri xpasti..
tp..aku tewas..aku xmampu melawan tsunami cinta y maha hebat..2,3 kali aku cbe lepaskn die..tp xsmpai 1 hari aku da pn rindu kt die..akhirnye aku sndri jd pembelot..aku belot pd plan aku sndri..plan tuk melepaskn die mncapai kebahgiaan..aku still berharap y die akn pertimbangkn sume y tlah aku terangkn pd die kt mcD TC hr 2..aku akn bahgia ble die bahgia..but 4 now,i'll try my best dear..